Nieuws

 

6 maart 2022 - Hailey en Humphrey Verhuisd

Afgelopen weekend zijn we nog even naar een huisje van Landal op vakantie geweest. Hailey/Nola en Humphrey/Otis zijn gezellig mee geweest. Ging heel erg goed en we hebben nog even heerlijk van ze genoten daar. Maar ook vandaag is het tijd voor hun om te gaan verhuizen naar hun nieuwe baasje. Zij gaan wonen bij Jérôme en Patricia en hun kinderen in Berkel en Rodenrijs. We wensen ook jullie heel veel plezier bij je nieuwe baasjes en in jullie nieuwe huis. Ook jullie gaan we ontzettend missen. Wat waren jullie leuk met z'n allen. Maar het is ook weer fijn om een beetje rust in huis te hebben. Lieve poeze kindjes het ga jullie goed.

 

23 februari 2022 - Henry, Harley en Holly Verhuisd

Vandaag hebben we helaas afscheid moeten nemen van Henry. Hij is vanochtend opgehaald door zijn nieuwe baasje Annies. Hij gaat verhuizen naar Den Haag. Daar gaat hij samen met Gino uit ons vorige nestje wonen. Ze gaan het vast heel erg leuk samen krijgen en zullen vast veel samen gaan spelen en stoeien. Lieve Henry, we gaan je missen en we wensen je heel veel geluk en plezier in je nieuwe huisje.

 

En vanmiddag zijn ook Harley/Luca en Holly/Luna opgehaald. Zij zijn opgehaald door hun nieuwe baasje Hélène Cornelisz en haar zoon en ze gaan verhuizen naar Rotterdam. OOk jullie gaan het vast heel fijn hebben samen in jullie nieuwe huisje. Ook jullie gaan we heel erg missen en we wensen jullie heel veel plezier in je nieuwe huisje.

 

20 febuari 2022 - 12 weken oud

De weken met de kittens vliegen voorbij. Ze zijn al weer 12 weken oud. Wat is het nog heerlijk genieten met ze. Afgelopen woensdag zijn we ook met de kittens bij de dierenarts geweest. Ze zijn allemaal goed nagekeken,gezond verklaard, ingeënt, gechipt en ze hebben allemaal een paspoortje gekregen. De verhuizing en het afscheid komt nu ook wel snel dichterbij. Ik ben al druk bezig met leuke kittenpakketjes aan het maken. Zo bereid ik mezelf ook alvast voor op het naderende afscheid. We hebben dit weekend ook weer een leuke fotosessie met het grut gemaakt. De foto's zijn weer leuki geworden.

 

 

13 februari 2022 - 11 weken oud

Tja, en dan gaat het ineens wel heel erg hard. Vandaag zijn de kittens al weer 11 weken. De baasjes van Hailey en Humphrey zijn vandaag nog even langs geweest. Deze keer met de kinderen. De kinderen hebben heerlijk met de kittens gespeeld. Die vonden het ontzettend leuk. En daarna zijn ze heerlijk met z'n allen in slaap gevallen. Spelen is zo vermoeiend.

 

5 februari 2022 - 10 weken oud

En weer een weekje verder, 10 weken alweer. Het is nog steeds volop genieten van ze. Wel erg druk af en toe. Ze hebben van die momenten dat ze echt met z'n vijfen achter elkaar aan rennen door de kamer via alle krabpalen, over de bank, door de keuken, naar boven en hup achter elkaar aan weer naar beneden. Dat is da best druk in huis. Maar daarna zijn ze ook allemaal doodmoe en vallen ze heerlijk bij elkaar weer in slaap en is er weer rust in huis. Ze zijn voor de 4de keer ontwormt dit weekend met een pilletje Milbemax. Dat is ook weer goed gegaan. Nergens last van.

 

29 januari 2022 - 9 weken oud

Afgelopen zondag is Leontien Reijmers geweest om foto's te maken van onze kittens. Wat was dat leuk om te zien en wat zijn ze goed gelukt. Binnen 2-3 weken krijgen we alle foto's van haar en zullen we ze op de website zetten. De eerste paar hebben we al wel binnen.
Die staan er alvast op. Met de kittens gaat het nog steeds heel goed. Ze eten goed en daardoor groeien ze ook nog steeds heel goed. Ze zijn lekker ondeugend en lopen ondertussen ook door heel het huis. Ze hebben nu allemaal ontdekt dat ze ook naar boven kunnen. Is wel heel gezellig om ze af en toe daar ook tegen te komen. Vandaag is Annie ook weer even komen kijken bij Henry.
Ze hebben weer even leuk met hem geknuffeld en gespeeld. Morgen komt het nieuwe baasje van Holly en Harley kijken. Zij gaan, als het goed is, bij Hélène Cornelisz, haar man en hun zoon wonen in Rotterdam. Fijn dat Harley en Holly ook samen blijven. Ook het gezin waar HAiley em Humphrey naar toe gaan zouden nog even met de kinderen komen kijken, maar helaas hebben een aantal van het gezin Corona. Dus komen ze nu over 2 weken kijken..

 

22 januari 2022 - 8 weken oud

We zijn al weer een week verder en ze zijn nu al weer 8 weken oud. Het is een dolle boel in huis met 5 rondrennende kittens. Ze vliegen alle kanten op. Heel goed kijken waar je loopt in huis. Vandaag heeft Holly ook voor het eerst ontdekt dat ze ook trap kan lopen. Zij liep als eerste ineens op de 1ste verdieping. Een hoop gepiep, want dat was ineens toc

h wel heel spannend. Ze groeien ook allemaal heel goed. Ze wegen nu allemaal al boven de 800gram. Ze eten nu ook allemaal droge brokjes en 3 keer per dag een lekker bakje met vlees. Vandaag ook alweer hun 3de ontworming gehad met een pilletje Milbemax. Ook dat ging weer goed. Morgen gaan we leuke foto's met de kittens maken. Dan komt Leontien Reijmers bij ons voor een leuke fotoshoot. We zijn benieuwd.

 

15 januari 2022 - 7 weken oud

Sinds een paar dagen lopen de kittens nu dag en nacht vrij rond. We hebben de kittenren en de bench ook weer opgeruimd, want daar zaten ze nu toch niet meer in. Ze lopen nu heerlijk rond en 's nachts slapen ze lekker in een mandje of op de krabpaal. Ze vinden het heerlijk die vrijheid en spelen er vrolijk op los. Af en toe gaat het wel eens iets te hard. Dan wordt er hard gepiept, maar daarna rennen ze hard weg en is het weer goed. Hailey en Harley zijn deze week ook begonnen aan de droge brokjes. Ook dat vinden ze lekker om te eten. Afgelopen week ook een mailtje gehad van Hélène Cornelisz. Zij hadden 2 jaar geleden interesse in Gino, maar dat is toen toch uiteindelijjk niet door gegaan omdat ze eigenlijk nog niet genoeg tijd hadden voor een kitten in huis. Nu werken ze meer thuis, en willen ze toch wel heel graag een kat in huis. En nu heeft ze ons benaderd en wil ze heel graag Holly en Harley samen in huis nemen. Wat een geweldig nieuws. Nog 2 kittens die samen weggaan. Dat vinden we zo fijn. Over 2 weken komen ze even bij de kittens kijken.

 

8 januari 2022 - 6 weken oud

Alweer 6 weken oud. Afgelopen weekend zijn de eerste baasjes langs geweest. Hailey en Humphrey gaan samen weg en gaan naar Patricia,Jérôme en de kids in Berkel. Afgelopen woensdag is Annie uit Den Haag geweest. Zij heeft gekozen voor Henri. Hij wordt het speelmaatje van Gino uit ons vorige nestje. Hopelijk worden dat straks dikke maatjes. Voor Holly en Harley zijn we nog op zoek naar een nieuw huisje. De kittens worden steeds ondeugender. Hailey heeft als eerste ontdekt dat ze uit de kittenren kan klimmen. En toen ze dat eenmaal ontdekt had, toen bleef ze klimmen. Dus toen hebben we de kttenren maar een stukje opengezet, en toen gingen ze met z'n allen op ontdekking in de huiskamer. Dat was natuurlijk wel heel spannend, maar ook heerlijk voor ze om even lekker te kunnen rennen. En daarna heerlijk ergens lekker in slaap vallen. Eten gaat ook heel goed. Ze eten allemaal lekkere smaakjes kittenvlees. Brokjes hebben we wel klaar staan voor ze, maar dat eten ze nog niet echt. Dat komt vanzelf nogwel.

 

1 januari 2022 - Nieuwjaar - 5 weken oud

Alweer een week verder en nu zijn ze alweer 5 weken oud. Wat gaat het hard. Ze drinken nog lekker bij mama, eten al lekker kittenvlees van een bordje, stoeien en spelen heerlijk met elkaar en daarna bij elkaar lekker knus in slaap vallen. Humphrey is de enige die nog niet echt van het kittenvlees wil eten. Hij komt gelukkig wel nog steeds goed aan. Ze hebben allemaal de 500gr alweer bereikt. Vanochtend woog Holly 503gr, Harley 518gr, Henry 519gr, Humphrey woog 526 en Hailey is de zwaarste van het stel en die woog maar liefts 537 gr. Ze zitten wel allemaal qua gewicht dicht in de buurt bij elkaar. Gisteren is ook mijn zus langs geweest en heeft ze weer een hele leuke fotoshoot gemaakt met de kittens. Het viel niet mee want ze liepen alle kanten op. We hebben ze dan ook maar egens in gezet, dat ging iets beter. De foto's zijn weer ontzettend leuk geworden. Morgen komen de eerste kijkers bij de kittens kijken. Zij willen heel graag 2 kittens, en komen er dus morgen 2 uitzoeken. Aanstaande woensdag komt Annie, het baasje van Gino uit ons vorige nest. Zij komt een vriendje voor Gino uitzoeken.

 

25 december 2021 - kerst - 4 weken oud

De kittens zijn vandaag alweer 4 weken oud. Afgelopen woensdag hebben we de kittenren weer om de bench heen gezet. Ze werden toch wel erg nieuwsgierig en wilde heel graag iets verder kijken dan alleen in de bench. Nu kunnen ze wat meer gaan rennen en stoeien met elkaar en ontdekken en hebben ze iets meer bewegingsvrijheid. Gisteren voor het eerst ook een papje voor ze klaar gemaakt. Dat ging er best in bij Henri en Holly. De rest moest er nog niet veel van hebben. Vandaag nog een keertje geprobeerd, en nu vond Hailey het toch ook wel lekker. Harley en Humphrey komen vanzelf wel. In de kittenren hebben we ook meteen het kattenbakje weer neergezet.Hailey heeft als eerste een plas op de kattenbak gedaan. Helemaal trots was ze. Zo leuk om weer te zien. De rest volgde gelukkig ook al snel. Af en toe nog wel eens een ongelukje op een ander plekje, maar dat komt vanzelf goed. Vandaag ook de kittens hun eerste ontwormingskuur gegegeven. Dat ging gelukkig allemaal heel makkelijk.

 

18 december 2021 - 3 weken oud

We zijn weer een weekje verder en wat gaat het weer hard de ontwikkeling van de kittens. Gelukkig is bij Humphrey maandagavond eindelijk zijn oogje helemaal goed open gegaan. Nog wel de hele week lekker de oogzalf erin gedaan, zodat we zeker weten dat het allemaal weer goed is met het oogje. Ze groeien ook lekker door. Humphrey heeft zijn schade even goed ingehaald en was vanochtend al weer de zwaarste van het hele stel, hij woog vanochtend 373 gram. De andere 4 wogen vanochtend 345gr, 349gr, 350gr en 347 gr. Holly en Hailey, de 2 dames kunnen al heel goed op hun 4 pootjes lopen. Zo schattig om te zien. De rest kruipt nog een beetje. Maar het worden wel steeds meer nu echte katjes. We hebben vandaag ook nog even een leuke fotoshoot met ze gedaan. Die kun je vinden onder het kopje foto's.

 

12 december 2021 - 2 weken oud

Vandag zijn de kittens 2 weken oud. De oogjes zijn bij bijna allemaal open. Hailey was de eerste die haar oogjes vorige week al open had. Van de week kwamen toen ook Harley en Holly en snel achteraan. Toen Henry. Alleen bij Humphrey bleef helaas 1 oogje dicht zitten. Gisteren was dat oogje nog steeds niet open en kwam er ook een beetje vuiligheid uit. Goed met gekookt water schoongemaakt, maar vanochtend was het oogje weer een beetje vies. De andere kittens waren de afglopen dagen allemaal goed gegroeid, alleen Humphrey was 2 dagen achter elkaar iets afgevallen. Dus vancohtend maar even de dierenarts gebeld, en die liet ons weten dat we meteen konden langs komen, met heel het nestje en Amy. Dus in een vouwkratje met z'n allen in de auto en op naar de dierenarts. De dierenarts heeft het oogje ook nog een keer schoon gemaakt en toen ging hij gelukkig een heel klein beetje open. Oogzalfje meegekregen voor een week en weer terug naar huis. Nu maar hopen dat het oogje snel helemaal open gaat.

Ze beginnen nu al een klein beetje te kruipen door de bench, en ze spelen al een beetje met elkaar. Elke dag worden ze weer leuker.

 

04 december 2021 - 1 week oud

Vandag zijn onze kittens al weer een week oud. Amy is een heerlijke relaxte moeder en dus groeien de kittens ook goed. Ze hebben bijna hun geboortegewichtjes verdubbeld dus dat is heel netjes. Vandaag zagen we ook bij het lilac-witte poesje de eerste oogjes open gaan. Verder slapen ze allemaal nog heel veel . We genieten enorm van dit hele mooie nestje waar we van alles wat hebben. Afgelopen week ook even over de namen nagedacht. Dat is ook weer goed gelukt vinden we zelf. Het lilac-witte poesje heet Hailey, het blauwe katertje heet Harley, het lilac-point e poesje heet Holly, het blauw-witte katertje heet Humprey en het blue-point katertje hebben we Henry genoemd. Vandaag ook even een sinterklaar foto-shoot gemaakt van de kittens dat ze 1 week oud zijn.

 

Nog even een overzichtje van hun gewichten na een week:

 

 

Geboortegewicht

Na 1 dag

Na 4 dagen

Na 1 week

Hailey

105 gram

115 gram

156 gram

190 gram

Harley

103 gram

115 gram

154 gram

201 gram

Holly

99 gram

110 gram

157 gram

193 gram

Humphrey

109 gram

120 gram

167 gram

209 gram

Henry

90 gram

97 gram

132 gram

170 gram

 

 

27 november 2021 - Amy bevallen

Vanochtend toen we uit bed kwamen, zagen we dat Amy wat slijm was verloren. Het eerste teken van de bevalling. En we merkte ook aan haar dat ze heel onrustig was. Het is vandaag gelukkig zaterdag, dus een perfecte dag voor een bevalling. Ik ben alles gaan voorbereiden en daarna llekker bij haar op de bank gaan zitten. Ik merkte dat ze graag bij me in de buurt bleef. Rond 13.00u ging ze ineens de bench in, en ik merkte ook aan haar dat de weeen steeds heftiger werden, dus dat kon nooit lang meer duren. En inderdaad om 13.27u werd het 1ste kitten geboren, een lilac-wit poesje. Amy ging haar meteen lekker wassen en verzorgen. Maar al snel zag ik al weer de persweeen komen, en ja hoor om 13.43 u was daar al nummer 2, een blauw katertje. Dat ging lekker snel. Ook deze werd meteen lekker schoongemaakt door Amy. Maar ze had weinig tijd ervoor, want de persweeen kwamen al weer op gang. En om 13.54u was daar nummer 3, een llilac-point poesje. Wat is ze mooi. Naar mijn idee was het nu dus wel klaar, want volgens de dierenarts zaten er maar 2 of 3 in. Maar tot mijn verbazing kwamen al vrij snel weer de persweeen op gang, en om 14.23u was daar dan ook nummer 4, een blauw-wit katertje. Wat een verrassing, we hebben er gewoon 4. Nu zal het dan toch echt wel klaar zijn. Maar nee hoor, wederom kreeg Amy weer persweeen. En om 14.35u floepte daar gewoon nog even nummer 5 uit. een blue-point katertje. Nog even zitten wachten, maar nu was Amy echt wel klaar. Wat een mooi gevarieerd nestje en wat heeft Amy het goed gedaan. In goed een uur tijd gewoon 5 kittens op de wereld gezet, en zonder problemen. Bij 2 kittens heb ik even moeten helpen met de navelstreng door knippen, maar verder heeft ze het helemaal zelf gedaan. Alle geboorte gewichten gelukkig ook allemaal heel goed. Nummer 1, 105 gram, nummer 2 103 gram, nummer 3 99 gram, nummer 4 109gram en nummer 5 woog 90gram. Nu gaan we lekker genieten van dit mooie nestje.

 

27 oktober 2021

Vandaag even bij de dierenarts langs geweest om te kijken of Amy zwanger is. En ja hoor, de dierenarts heeft geconstateerd dat ze zwanger is. Het was in haar buik moeilijk te voelen, dus voor de zekerheid maar even een echo gemaakt. En daar zag de dierenarts er 2 of 3 zitten. Dus gelukkig is ze zwanger. We kunnen ons weer gaan voorbereiden op een nestje kittens.

 

22 september 2021

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is Amy weer krols. Meteen Maeycke van Cattery cat-i-tude benaderd of we langs konden komen bij de dekkater. En dat kon gelukkig. Amy mocht op visite komen bij Awesome Guy of Lands Hope, een hele mooie bi-colour blauw-witte dekkater. Dat is gelukkig allemaal heel goed gegaan en op zondag mocht ik haar weer ophalen. Nu maar afwachten of ze zwanger is.

 

3 januari 2020 - Verhuisd

En dan was het vandaag helaas tijd om afscheid te gaan nemen van Gino. Gino is vandaag opgehaald door zijn nieuwe baasje Annie. Gino gaat samen met Annie in Den Haag wonen. Misschien komt daar te zijner tijd nog eens een poezenvriendje bij. Zou voor Gino wel heel gezellig zijn. Gino was een heel eigenwijs en ontzettend grappig kitten. Wat hebben we genoten van hem. En wat zullen we hem gaan missen. Lieve Gino, heel veel plezier en geluk bij je nieuwe baasje. in je nieuwe huisje.

 

28 december 2019 - Verhuisd

Gistermiddag hebben we helaas afscheid moeten nemen van Gigi/Nala. Ze is gisteren opgehaald door haar nieuwe baasje Rens. Ze gaat verhuizen naar Brielle. Daar gaat ze samen met een Brits lilac vriendinnetje Luna wonen. Luna is 1 weekje ouder dan Gigi/Nala, dus zij zullen het vast heel erg leuk samen gaan krijgen en zullen vast veel samen gaan spelen en stoeien. Lieve Gigi, we gaan je missen en we wensen je heel veel geluk en plezier in je nieuwe huisje.

 

27 december 2019 - 12 weken oud

En dan zijn onze 2 boeffies al weer bijna 12 weken oud. Wat is het hard gegaan, en wat was het een bijzonder nest. Ze worden al weer zo groot. Bijna tijd om te gaan verhuizen. Vorige week nog met allebei bij de dierenarts geweest. Dat ging gelukkig heel goed. In de auto vinden ze geen probleem. Bij de dierenarts helemaal nagekeken, ingeënt en gechipt. Ze zijn allebei helemaal gezond verklaard. We hebben van Annie gehoord dat Gino gewoon Gino blijft heten. Erg leuk. Vandaag ook nog even laatste lleuek fotoshoot met Gigi en Gino gemaakt. Was weer leuk. We gaan nog heel even van ze genieten en dan tijd om te gaan verhuizen. Wat zullen we ze gaan missen, maar ook dat hoort bij het fokken.

 

12 december 2019 - 9,5 week oud

We zijn alweer 2 weken verder. Wat gaat het hard. Het gaat heel goed met Gigi en Gino. Gigi eet eindelijk ook natvoer uit een blikje. Almo Nature kip en Porta 21 tonijn vindt ze erg lekker. Gino eet nog steeds alleen maar gekookte kip. Die vindt al het andere voer maar niks. En de geitenmelk vinden ze ook nog steeds heerlijk. Sinds vorige week hebben ze ook de trap naar de 1ste verdiepinig ontdekt. Ineens liep Gigi boven, en toen kwam Gino er ook maar achteraan. Toch wel erg nieuwsgierig. Vorige week zijn de baasjes van Gigi ook weer even bij haar wezen kijken. Was weer leuk. We hebben ook gehoord dat Gigi straks Nala gaat heten. Hele leuke naam. Ook voor Gino hebben we eindelijk een nieuw huisje gevonden. Hij gaat bij Annie Stolwijk in Den Haag wonen. Ze groeien ook allebei nog steeds heel goed. Ze wegen nu allebei boven de kilo, dus dat gaat prima. Vandaag ook weer een hele leuke fotoshoot met Gigi en Gino gemaakt in kerststijl. Met dank aan mijn zus Mirjam. We genieten nog even lekker van ze.

 

27 november 2019 - 7,5 week oud

Vandaag zijn Gino en Gigi alweer 7 1/2 week oud. Het gaat heel erg goed met ze. Ze hobbelen heerlijk de hele huiskamer en keuken door. Ze klimmen ook al lekker in de krabpalen en vallen uit eindelijk lekker moe op de bank of op schoot in slaap. Zo lief. Sinds afgelopen zaterdag zijn ze ook eindelijk een beetje gaan eten. Ze dronken al een week ook geitenmelk, maar sinds zaterdag eten ze nu ook gekookte kip. Dat vinden ze heerlijk. Nu nog even gaan leren wennen aan kittenvoer en brokjes. Dat zou toch ook wel prettig zijn. Ze zijn nu ook al 3 keer ontwormt. De eerste keer met 3 weken , 2de keer met 5 weken en nu afgelopen zaterdag toen ze 7 weken waren, zijn ze voor de 3de keer ontwormt. En dat gaat gelukkig zonder problemem. Helaas heeft het gezin dat bij Gino is komen kijken toch besloten het niet te doen, omdat ze eigenlijk toch wel veel van huis zijn, en dan is het best eenzaam voor een kitten in huis. Dus we gaan nog even verder op zoek naar een baasje voor Gino. Afgeloppen weekend ook de bench maar weer opgeruimd want daar lagen ze nu toch niet meer in. Vandaag nog even een leuke fotoshoot met de Gigi en Gino gedaan in sinterklaarstijl. Erg leuk weer.

 

16 november 2019 - 6 weken oud

Vandaag zijn Gino en Gigi alweer 6 weken oud. Gelukkig gaat het met hun heel goed. Ze hebben veel plezier met elkaar. Ze stoeien lekker met elkaar en als ze moe zijn vallen ze heerlijk bij elkaar in slaap. Sinds afgelopen zondag lopen ze ook rond in de huiskamer en dat vonden ze in het begin heel spannend en gingen ze iedere keer snel weer terug naar de kittenren, maar iedere dag komen ze een stukje verder en nu na een week rennen ze door heel de woonkamer. Ze vinden het ook heerlijk om dan bij Renate op schoot in slaap te vallen. Helaas hebben ze nog niet zo goed door hoe ze vlees en brokjes moeten eten. Daar wachten ze nog even mee. Gelukkig drinken ze nog wel heel goed bij Amy, en komen ze iedere dag nog goed aan. Ze zijn natuurlijk ook nog maar met z'n tweetjes dus er is ook genoeg melk bij Amy. Met eten moeten we dus nog maar even geduld hebben. Zal vanzelf wel komen. Morgen komt er nog een gezin kijken voor Gino. Misschien heeft hij dan ook een nieuw huisje gevonden. Al met al gaat het dus heel goed met de 2 kittens.

 

9 november 2019 - 5 weken oud

De afgelopen 2 weken is er een hoop gebeurd. Op dinsdag 29 oktober ben ik met Gina naar de dierenarts geweest. Ze bleef toch erg achter in gewicht en ze bleef ook maar kortademig. De dierenarts had het idee dat er misschien wat vocht in haar longen zat wat daar terecht is gekomen na de bevalling of misschien wel een keer tijdens het drinken verslikt. Dat is misschien gaan ontsteken en daar kan ze benauwd van worden. Antibiotica mee gekregen en dat een weekje aan haar geven. In het weekend van 2 november zijn de baasjes wezen kijken bij de kittens. Gino zou naar een gezin met 2 kinderen in Vlaardingen gaan. Ze vonden Gino erg leuk alleen zijn we er ondertussen wel achter gekomen dat Gino een langhaartje is. En dit gezin heeft toch besloten dat ze echt heel graag een korthaartje willen. Zij hebben dus van de koop afgezien. Op zondag 3 november zijn de baasjes van Gigi en Gina wezen kijken. Zij gaan samen weg. Ook zij waren helemaal weg van de kittens. Wel hebben we met hen afgesproken dat we de koop pas definitief maken als we zeker weten dat Gina gezond is. Op dinsdag 5 november met Gina weer terug naar de dierenarts want de antibiotica doet helemaal niets bij haar. En ze komt echt minimaal aan. Bij de dierenarts besloten dat we een röntgenfoto gaan maken om te kijken hoe het er van binnen uit ziet. Helaas maakte Gina zich daar zo ontzettend druk dat ze alleen nog maar benauwder werd en uiteindelijk hebben we haar in de zuurstofkast gelegd omdat ze er bijna in bleef zo benauwd was ze. Helaas zag de foto er niet goed uit. Allemaal vocht rondom haar longen. En die drukten de longen in waardoor ze dus maar weinig longen overhield en dus zo benauwd was. Dit vocht kon duiden op een ontsteking, FIP of een hartafwijking. De dierenarts heeft toen wat vocht uit haar borstholte afgenomen en dit onderzocht. Was helaas moeilijk te zien of er bacteriën in het vocht zaten. Toen maar weer met een sterkere antibiotica naar huis gegaan. Woensdag belde de dierenarts weer om te vertellen dat ze het vocht nogmaals onderzocht hadden en dat er helaas geen bacteriën in het vocht te zien waren. Dat wilde dus zeggen dat het vocht in de borstholte alleen maar af kon komen van FIP of een hartafwijking. Dit is helaas allebei niet te genezen. De dierenarts adviseerde ons dan ook om Gina in te laten slapen, want ze zou vanaf nu waarschijnlijk alleen nog maar benauwder gaan worden. Dat hebben we toen woensdagavond met pijn in ons hart maar laten doen. Wat oneerlijk was dit. En zo zielig voor Gina. Helaas op dit moment dus nog maar 2 kittens over van ons nestje en we gaan nu maar volop van Gino en Gigi genieten. Ze lopen ondertussen al vrolijk in de kittenren rond. En stoeien en spelen lekker met elkaar. Gigi gaat in ieder geval wel naar het gezin in Brielle en krijgt daar een speelkameraadje vanuit een andere cattery die 1 weekje ouder is. Dat is dus wel erg leuk. En voor Gino gaan we nog een nieuw baasje zoeken. Vandaag ook weer leuke foto's gemaakt van Gigi en Gino, 5 weken oud alweer.

 

27 oktober 2019 - 3 weken oud

Het grut waggelt inmiddels lekker door de bench. Gigi was daarmee het eerste. Zo leuk die wankele pasjes. Ze beginnen zichzelf ook al een beetje te wassen. En stoeien kunnen ze ook al heel goed met elkaar. Groeien doen Gino en Gigi heel goed. Gina blijft helaas een beetje achter. Die groeit heel langzaam. De ene dag wel 14 gram en de dag daarna dan maar weer 5 gram. Het is bij haar heel wisselend. De komende week ga ik ook met haar maar even langs de dierenarts om te kijken waarom zij wat minder hard groeit. De komende week gaan we beginnen met een papje. Kijken hoe ze dat vinden. Vandaag ook een leuke Halloween shoot door mijn zus Mirjam gemaakt. Is weer erg leuk geworden.

 

19 oktober 2019 - 2 weken oud

Afgelopen maandag zijn bij Gigi als eerste de oogjes open gegaan. Dinsdag zijn de oogjes ook bij Gino open gegaan. Alleen bij Gina duurde het tot vandaag. Vanochtend waren bij haar ook eindelijk de oogjes open. De kittens groeien ook nog steeds goed. Gina iets minder hard als de andere 2, maar iedere dag is ze weer een beetje gegroeid. Gino en Gigi zitten al boven de 300 gram. Ze beginnnen ook heel voorzichtig af en toe een beetje op hun pootjes te staan. Zo schatiig. Vandaag ook weer leuke foto's van ze gemaakt.

 

12 oktober 2019 - 1 week oud

Vandaag zijn de kittens 1 week oud. Het gaat heel goed met de 3 kittens. Ze zijn heel tevreden en drinken heel goed bij Amy. Ze piepen ook bijna niet en zijn heel rustig. Ze groeien ook heel goed. Ze hebben bijna alle 3 hun geboortegewicht verdubbeld in een week tijd. Gisteren viel ook bij het laatste kitten de navelstreng eraf. We hebben vandaag ook foto's van ze gemaakt dat ze 1 week oud zijn.

 

Nog even een overzichtje van hun gewichten na een week:

 

 

Geboortegewicht

Na 1 dag

Na 4 dagen

Na 1 week

Gina

111 gram

124 gram

149 gram

179 gram

Gino

130 gram

145 gram

189 gram

243 gram

Gigi

110 gram

122 gram

178 gram

232 gram

Giorgio

112 gram

103 gram

 

 

 

7 oktober 2019 - 1 1/2 dag oud

Gisteravond Giorgio nog even gewogen en helaas was hij nog wat verder afgevallen. Hij wil ook maar niet gaan drinken bij Amy. Het lijkt wel alsof hij geen zuigreflex heeft. Met een pipetje een beetje geprobeerd bij te voeden, maar toen begon hij meteen te niesen en te proesten. Toen dacht ik al, daar zit iets niet goed in zijn bekkie. Geprobeerd in zijn bekkie te kijken met een zaklamp, maar hij was heel onrustig,dus was gisteravond moeilijk te zien. Vannacht nog met een flesje geprobeerd of hij dat wilde pakken om te drinken, maar ook dat lukte niet. Toen vanochtend waren de ander 3 weer keurig aangekomen, maar Giorgio was nog verder afgevallen naar 95 gram. Toen besloten om de dierenarts te bellen. Daar konden we gelukkig direct terecht. Dus met het hele nestje en Amy in een vouwkratje met kruik erbij en zo meegenomen in de auto naar de dierenarts. De dierenarts keek meteen in zijn bekkie, toen even vergeleken met 1 van de andere kittens en toen zagen we inderdaad meteen het verschil. Giorgio had een open gehemelte. Vandaar dus dat hij niet kon drinken bij Amy en ook de bijvoeding dus niet lukte. Even goed over gesproken met de dierenarts wat de mogelijkheden waren, maar we hebben met elkaar al snel besloten dat het voor Giorgio het beste was om hem op dat moment in te laten slapen. Het is helaas niet anders. Giorgio wel mee naar huis genomen, Amy even afscheid van hem laten nemen, en 's avonds hebben we hem in de tuin begraven. Nu dus nog maar 3 kittens in het nest. Gelukkig gaat het daar wel heel goed mee.

 

5 oktober 2019 - Amy bevallen

Vanmiddag is Amy bevallen van haar 3de nestje op de 67ste dag van haar zwangerschap. Ze heeft 4 gezonde kittens op de wereld gezet. 's Ochtend rond een uur of 12 werd ze ineens heel onrustig. ze bego te graven in de bench om een plekje te zoeken, daarna er weer uit. We hadden ook een grote doos klaar staan voor het geval ze liever daarin zou liggen. Ook daar ging ze in liggen en toen ook weer eruit. Ze had geen rust. Toen rond 13.15 uur verloor ze ook wat vocht. Dus toen had ik echt wel het idee, het gaat nu beginnen. Inderdaad op een gegeven moment in de doos gaan liggen en daar werd om 16.13u het eerste kitten geboren, een lilac-wit bicolour poesje. Ongeveer 3 kwartier later kwamen de weeën weer op gang en om 17.12u was kitten nummer 2 daar. Dit is een blauw-wit bicolour katertje. Toen direct daarna kwamen de weeën direct weer op gang en om 17.26u was daar al kitten nummer 3. Dat ging snel. Dit was een blauw poesje. Toen nam ze even een rustpauze, en kon ze even lekker de kittens wassen. Toen ook even deze 3 kittens gewogen. Kitten 1 woog 111 gram en kitten 2 130 gram!! (een heel groot kitten) en kitten 3 woog 110 gram. En toen om 18.15u werd kitten nummer 4 geboren. Deze woog net na de geboorte 112 gram. Dit is een blauw katertje. Nou, dat was weer een hele makkelijke en vlotte bevalling. Vrij snel nadat kitten nummer 4 was geboren heb ik het hele nest met Amy in de bench gelegd en daar ging ze de kittens heerlijk wassen en gingen ze bij haar drinken. Alleen kitten nummer 4 bleef wel proberen en zoeken maar had moeite met de tepel pakken en gaan drinken. Toen is Amy heerlijk bij de kittens gaan liggen en viel ze lekker in slaap. De volgende ochtend nadat we even goed naar de geslachten hebben gekeken hebben we ze ook meteen namen gegeven. Alleen over jkitten 1 twijfelen we nog een beetje. We denken een poes, maar kan ook nog kater zijn, twijfel gevalletje. We neigen wel meer naar poes, dus we hebben haar wel vast de naam Gina gegeven. Kitten 2 heet Gino, Kitten 3 Gina en kitten 4 Giorgio. Drie kittens waren heel goed aangekomen na een dag, alleen kitten 4 was helaas wat afgevallen. Gina woog vanochtend 124gr, Gino woog 145 gram, Gigi woog 122 gram en Giorgio was helaas afgevallen en woog 103 gram. Die moeten we dus even goed in de gaten houden. De andere 3 groeien gelukkig wel goed dus de melkproductie doet het in ieder geval prima bij Amy.

 

16 september 2019

Vandaag met Amy naar de dierenarts geweest voor een echo en een röntgenfoto. Al hebben we wel al een heel sterk vermoeden dat ze zwanger is, we laten het toch altijd nog even checken bij de dierenarts. Ook altijd even benieuwd hoeveel kittens er dan in zullen zitten. Is toch altijd makkelijk tijdens de bevalling dat je een beetje weet wat je kunt verwachten. En ja hoor, uit de echo bleek heel duidelijk dat ze zwanger was. En daarna op de röntgenfoto nog even gekeken naar de kittens en Amy blijkt zwanger te zijn van 4 kittens. Een mooi aantal weer. Dus nu kunnen we ons gaan richten op de bevalling.

 

2 augustus 2019

Amy heeft een paar dagen gelogeerd bij dekkater Boris en volgens Debbie zijn er een aantal dekkingen geweest. Ze mag dus weer opgehaald worden door mijn ouders. En nu maar weer afwachten of het gelukt is. Blijft altijd weer spannend. En als het inderdaad gelukt is, dan zullen de kittens geboren worden in de eerste week van oktober.

 

30 juli 2019

We zijn op vakantie in Spanje (Pals) en vanochtend kreeg ik een telefoontje van mijn vader. Minoes en Amy logeren tijdens de vakantie bij mijn ouders. En nu belde mijn vader met de mededeling dat Amy krols geworden is. Eindelijk, want daar zaten we al een tijdje op te wachten. Dus mijn vader vroeg wat nu. Gelukkig had Amy al haar entingen en testen al gehad, dus ze was in principe klaar om naar de dekkater te gaan. Vanuit Spanje contact gezocht met Debbie van Cattery Hoedy's Angels en gevraagd of dekkater Boris (Bakselottie's Cameron) vrij was om Amy te ontvangen.. Gelukkig was hij vrij en konden mijn ouders meteen dezelfde avond nog langskomen met Amy.

 

4 mei 2019 - 14 weken oud

Vorige week is Fozzy naar zijn nieuwe huisje verhuisd en we hebben al leuke berichtjes gehad dat het heel erg goed met hem gaat. en dan vandaag gaat de laatste naar zijn nieuwe huisje verhuizen. Lasse (Finch) gaat wonen bij de familie Schipper met hun 2 kinderen in Zoetermeer. Ook hij gaat het vast heel erg fijn hebben bij zijn nieuwe familie. Het zal weer stil in huis zijn nu ze allemaal weer zijn verhuisd. Altijd weer even wennen. En wat zullen we ze in het begin weer missen.

Nu afwachten wanneer Amy krols wordt zodat zij weer een nestje kan gaan krijgen.

 

28 april 2019 - 13 weken oud

Vorige week zijn George (Fico) en Charlie (Felix) naar hun nieuwe huisje verhuisd. Is allemaal heel erg goed gegaan. We hebben al foto's en filmpjes van ze gezien en ze vermaken zich uitstekend bij Mike en Daphne. Daar zijn we heel blij mee. Vandaag is ook Fozzy naar zijn nieuwe huisje verhuisd. Hij gaat wonen bij de familie van Schaik met hun 2 kinderen in Amstelveen.Ook hem gaan we heel erg missen, maar hij gaat het vast heel erg leuk hebben bij zijn nieuwe familie.

 

19 april 2019 (Goede vrijdag) - 12 weken oud

En dan zijn ze al weer 12 weken oud. Bijna tijd voor de eerste verhuizing. Eigenlijk wordt het ook wel tijd dat ze gaan verhuizen, want ze worden allemaal zo groot dat het al bijna geen kittens meer zijn. Vandaag woog Fico zelfs al 1700 gram. Wat zijn ze hard gegroeid de laatste weken. Tsja, kleintjes worden groot. De laatste dagen hebben we nog heel erg genoten van de mannen, en ze heel erg veel geknuffeld. Van de week ook de informatiemapjes gemaakt en de kitten pakketjes voor de eerste 2 die weg gaan. En de laatste fotoshoot met ze gedaan en nog een hele leuke groepsfoto van het nestje. Of te wel Fico (George) en Felix (Charlie) zijn er klaar voor, hun verhuizing vanavond naar hun nieuwe huisje in Oud-Beijerland. Wij nog niet helemaal, maar goed, ook dat hoort erbij. Ik wens hun nieuwe baasjes Mike en Daphne heel veel geluk met deze 2 lieverds en ik hoop dat ze net zulke dikke vriendjes blijven als dat ze hier bij ons waren. Dikke knuffel van ons en het ga jullie goed boeffies.

 

12 april 2019 - 11 weken oud

11 weken oud, zucht. Het gaat nu ineens wel heel erg hard. Nog een week en dan gaan de eerste 2 al verhuizen naar hun nieuwe baasje. Fico en Felix gaan Goede Vrijdag naar hun nieuwe huisje.

Afgelopen dinsdag was een spannende dag voor de mannen, het bezoek aan de dierenarts stond op de agenda. Voor het eerst in een reismandje en in de auto op weg naar Rotterdam. Fico, Finch en Fozzy waren wel lekker rustig in de auto, maar Felix vond het helemaal niets. Die miauwde de hele weg naar de dierenarts. De kittens hebben even een grondige check gehad. Allemaal zijn ze goedgekeurd en helemaal gezond verklaard. Oortjes, bekjes en hartjes zijn gecheckt, en ook hebben de mannen allemaal 2 balletjes. Vervolgens kregen ze hun enting en een chip. Ach, wat waren ze allemaal stoer, geen miauwtje of piepje bij de enting en de chip. En ze mochten even gezellig rond lopen door de behandelkamer. Dat was wel spannend hoor. Daarna nog even lekker geknuffeld door de dierenarts assistente en daarna gingen we weer terug naar huis. Toen vielen ze allemaal in slaap in de auto. Moe van alle indrukken die ze hadden opgedaan. 's Avonds ook nog even de laatste ontworming aan de kittens gegeven. Dus ze zijn helemaal klaar om naar hun nieuwe baasjes te gaan. We gaan nog even een weekje van alle 4 de mannen genieten.

 

5 april 2019 - 10 weken oud

En dan is het alweer april. Vandaag zijn de kittens alweer 10 weken oud. Een lekker stelletje donderstenen bij elkaar. Soms zijn ze ontzettend druk, en dan spelen en stoeien ze wat af met elkaar. Dan rennen ze achter elkaar aan de trap op en af naar boven en naar beneden. En dan uiteindelijk vallen ze met elkaar in slaap en kunnen ze de hele middag lekker liggen slapen. Ze vinden het ook heerlijk om dan lekker met z'n allen op ons bed te slapen. Af en toe proberen ze ook nog wel even bij Minoes te drinken. Maar Minoes moet daar niet zo heel veel meer van hebben. Dan liggen ze net bij haar en dan hup, staat ze al weer op en vindt ze het alweer genoeg. Afgelopen weekend is ook het gezin waar Fozzy naar toe gaat nog even wezen kijken met de 2 kinderen. Die hebben even heerlijk gespeeld met Fozzy en de rest speelt dan vrolijk mee. Was weer even leuk. Volgende week een spannend weekje voor de kittens, want dan gaan ze gezellig op bezoek bij de dierenarts. Deze week ook weer even een paar leuke foto's met de kittens gemaakt. Ze staan er allemaal weer mooi op.

 

29 maart 2019 - 9 weken oud

We zijn alweer 2 weken verder. Het gaat zo hard met de kittens. De tijd vliegt voorbji met de kittens in huis. Vorige week hebben we de bench lekker opgeruimd. Daar keken ze totaal niet meer naar om. Ze slapen en spelen heerlijk in de woonkamer en dat gaat prima. We moeten altijd erg om ze lachen als ze hun ren en stoei momentjes met elkaar hebben. Ze komen sinds vorigje week ook op de bovenverdieping. Ze hebben de trap ontdekt en vinden het heerlijk om bij ons boven te kijken wat daar allemaal te ontdekken is. Vorige week zijn ook de baasjes van Fico en Felix weer even wezen kijken. Fico en Felix gaan straks George en Charlie heten, 2 leuke engelse namen. Ook de baasjes van Finch zijn weer even wezen kijken. En Finch gaat straks Lasse heten. Ook een hele leuke stoere naam. Komend weekend komen de baasjes van Fozzy nog even kijken. Fozzy blijft gewoon Fozzy. Zij vinden die naam al zo bij hem passen, en dat vinden we ook wel erg leuk. Gisteren hebben we de kittens ook weer even ontwormd. Ook hebben we ze weer even op de weegschaal gehad. Ze wegen nu allemaal boven de 1kg. Dus ze groeien nog steeds lekker door.

 

15 maart 2019 - 7 weken oud

Afgelopen week de kittenren lekker opgeruimd. De kittens lopen nu heerlijk vrij rond in de woonkamer en slapen lekker op de bank, of op een kleedje op de grond. Ze vinden het heerlijk al die vrijheid. Ze stoeien en rennen wat af met elkaar. Ook Amy vindt het heerlijk al dat grut in de kamer. Die speelt ook heel wat af met ze. En af en toe nog even lekker drinken bij Minoes doen ze ook nog steeds.. Vandaag is mijn zus ook langs geweest en hebben we een hele leuke fotoshoot met de kittens gemaakt. De foto's zijn weer ontzettend leuk geworden. Het waren ook echt allemaal fotomodelletjes. We hebben nog nooit zo makkelijk de foto's gemaakt. Ze bleven allemaal zo goed en rustig zitten voor de foto. Echt toppertjes. Ze groeien ook nog steeds goed. Fico weegt nu 810gr, Finch weegt 752gr, Felix weegt 685gr en Fozzy weegt nu 695gr. Ze doen het dus prima.

 

8 maart 2019 - 6 weken oud

6 weken oud alweer. De kittens vermaken zich prima in de bench en de kittenren. En als ik thuis ben mogen ze ook even lekker door de huiskamer rennen. Dat vinden ze heerlijk wat meer bewegingsruimte. Dan lopen ze alle kanten op en klimmen en klauteren overal in en op. En 's avonds als we dan op de bank zitten, komen ze heerlijk bij ons zitten. Ze vinden het ook allemaal heerlijk om dan lekker bij ons op schoot te liggen. Heel gezellig. Afgelopen weekend zijn ook de toekomstige baasjes wezen kijken bij Fozzy. Een gezin uit Amstelveen, met 2 kinderen van 9 en 11 jaar. En ze waren meteen verliefd op Fozzy, dus ook hij heeft een nieuw huisje gevonden. Vandaag ook weer de kittens ontwormd. Dat ging weer heel makkelijk. Het eten gaat nu ook heel goed. Ze eten alle 4 heerlijk iedere keer hun natvoer en daardoor groeien ze nu ook weer heel goed, dus het gaat nog steeds heel goed met ze en wij genieten volop van dit heerlijke viertal.

 

1 maart 2019 - 5 weken oud

En alweer een week die voorbij gevlogen is. De kittens vermaken zich prima in de bench en kittenren. Dit weekend gaan we ze ook wat meer in de kamer laten lopen. Kijken hoe ze dat vinden. Inmiddels eten ze allemaal uit een bakje. Ze krijgen Royal Canin kitten en Almo Nature kitten. Dat vinden ze heerlijk. Komende week ook kijken hoe ze het BARFmenu vinden. Brokjes van Royal Canin zetten we ook al voor ze neer, maar dat vinden Minoes en Amy ook heerlijk, dus vaak hebben zij het al weer opgegeten voordat de kittens eraan kunnen beginnen. De afgelopen dagen waren ze niet zo heel veel meer gegroeid, dus hopelijk nu ze wat meer aan het vaste voer gaan, gaan ze ook weer wat harder groeien. Afgelopen weekend kennis gemaakt met de baasjes van Finch, Felix en Fico. Finch gaat bij de fam. Schipper en 2 jonge kinderen in Zoetermeer wonen. En Fico en Felix gaan samen naar een nieuw huis. En zij gaan wonen bij Mike en Daphne in Oud-Beijerland. De nieuwe baasjes van Fozzy komen dit weekend kijken. En dan hebben alle kittens dus weer een nieuw huisje gevonden.

 

21 februari 2019 - 4 weken oud

Wat vliegt de tijd. De kittens zijn heerlijk in beweging in de bench. We hebben ook van de week de kittenren weer neergezet, want ze wilden toch wel heel graag iets meer bewegingsruimte. Ze probeerden steeds vaker uit de bench te klimmen. Dus nu kunnen ze ook lekker in de kittenren spelen. Ook het kattenbakje meteen maar neergezet. Dat had Fozzy als eerste door, dat hij daar op kon plassen. Ook de rest volgde al snel. Ook af en toe nog wel een ongelukje naast de bak, maar dat komt vanzelf wel goed. Gisteren voor het eerst een lekker papje voor de mannen gemaakt. Maar dat vonden alleen Fozzy en Felix lekker. De andere 2 moesten er nog niets van hebben. Maar dat blijven we gewoon proberen en dan volgt de rest vanzelf wel. Vandaag ook de eerste ontwormingskuur aan ze gegeven. Een beetje pasta in hun bekkie. Dat ging gelukkig heel makkelijk. Komend weekend komen de toekomstige baasjes bij de kittens kijken. Is altijd weer leuk om te zien waar straks de kittens naar toe gaan.

 

14 februari 2019 - 3 weken oud

De mannen waggelen inmiddels lekker door de bench. Fico was daarmee het eerste. Zo leuk die wankele pasjes. Afgelopen vrijdag zijn eindelijk ook de oogjes open gegaan bij Finch. Dat duurde even. Groeien doen ze met vallen en opstaan. De ene dag 24 gram, de volgende dag maar 4 gram. De enige die constant, maar langzaam groeit met 5-12 gram per dag is de kleine Fozzy. Die loopt iets achter op zijn grote broers, maar is wel een heel lief en tevreden mannetje. De komende week gaan we beginnen met een papje. Kijken hoe ze dat vinden. Vandaag ook een leuke Valentijn shoot met de mannen gemaakt. Is weer erg leuk geworden.

 

7 februari 2019 - 2 weken oud

De kittens zijn de afgelopen week lekker gegroeid en worden steeds meer katjes. Minoes geeft nu gelukkig voldoende melk om ze heerlijk zelf te voeden. De eerste oogjes zijn nu ook open gegaan. Afgelopen zaterdag was Fico de eerste die 1 oogje open had. En op zondag had hij ze allebei open. Ook Felix had zondag zijn eerste oogje open. En maandag waren ze bij Felix ook allebei open en begon Fozzy ook rustig aan ons aan te kijken. Alleen Finch heeft tot nu toe allebei z'n oogjes nog dicht. Die vindt het nog wel lekker rustig zo. Afgelopen zondag is mijn zus ook even langs geweest en heeft weer hele leuke foto's van de kittens gemaakt dat ze 10 dagen oud zijn. Erg leuk weer geworden.

 

31 januari 2019 - 1 week oud

De kittens zijn de eerste week goed doorgekomen. Sinds afgelopen maandag ben ik gestopt met bijvoeden. Zondagochtend nog een bijvoeding gegeven. Daarna even niet meer bijgevoed, en zondagavond de kittens op de weegschaal gezet, en toen waren ze allemaal zo'n 7 tot 8 gram aangekomen. Dat zag er dus heel goed uit en dus besloten om maar even te stoppen met de bijvoeding. En maandagochtend waren ze 15gr, 17gr, 17gr en 14 gram aangekomen. Prima dus. Bijvoeding gelukkig niet meer nodig. Verder slapen en drinken ze alleen maar en liggen ze dus heel tevreden in de bench. Nu kunnen we er weer volop van genieten.

 

26 januari 2019 - 2 dagen oud

Vanochtend de kittens weer gewogen en gelukkig waren ze nu wel iets aangekomen. Fico 8 gram, Finch 15 gram, Felix 13 gram en Fozzy 5 gram. De bijvoeding heeft gelukkig dus geholpen. Dus daar gaan we nog maar heel even mee door, totdat Minoes weer genoeg melk heeft voor de 4 kittens.

Vanmiddag in ieder geval nog wat tabletjes voor Minoes gehaald om de melkproductie een beete te helpen om op gang te komen.

 

25 januari 2019 - 1 dag oud

Vanochtend de kittens van Minoes gewogen. Kitten 1, Fico zijn geboortegewicht was 107 gram en vanochtend 108 gram. Maar 1 gram aangekomen. Kitten 2, Finch geboortegewicht 101 gram en nu 94 gram. Helaas dus 7 gram afgevallen. Kitten 3, Felix zijn geboortegewicht was 102 gram en nu woog hij 99 gram. Ook hij was dus iets afgevallen, 3 gram. En kitten 4, Fozzy woog bij de geboorte 94 gram en nu nog maar 89 gram. Ook hij dus 5 gram afgevallen. 's Middag weer even overleg met de dierenarts gehad. Zij adviseerde om even nog wat tabletjes te komen halen, om de melkproductie wat beter op gang te krijgen. En om toch voor de zekerheid maar een beetje bij te voeden, omdat ze nu niet nog verder moesten gaan afvallen. Dus rond 16.00 uur begonnen met wat bijvoeding en dit om de 4 uur blijven doen. Overdag en ook 's nachts. Dat worden dus korte nachtjes.

 

24 januari 2019 - Minoes bevallen

Gisteren overdag was Minoes al heel onrustig en had ik al in de gaten dat dit niet lang meer zou gaan duren voordat de bevalling zou gaan beginnen. Naar mijn idee had ze al een beetje weeën. Rond 20.00 uur begon ze inderdaad af en toe in de bench te liggen en af en toe kroop ze weg in een klein beschut mandje. Dat is meestal het teken dat de sterkere weeën op gang zijn gekomen. Rond 21.30 begon ze echt met persweeën en rond 21.45 uur zag ik de eerste vruchtblaas naar buiten komen. Toen dacht ik, nu duurt het niet lang meer. Maar helaas even later zakte de weeën wat weg en ook de vruchtblaas was weer naar binnen geschoten. En vervolgens gebeurde er niet veel meer. Uiteindelijk om 00.12uur was daar dan eindelijk het eerste kitten, een lilac-wit bicolor katertje. Minoes begon hem meteen lekker te wassen en ging heerljk met hem liggen in de bench. Vervolgens gebeurde er niet veel meer. Geen enkel teken van weeën. rond 03.20u de dierenarts gebeld om na te vragen wat te doen, en die adviseerde om met Minoes en kitten naar de praktijk te komen. Dan ging ze even kijken met een echo of er nog leven in de buik was en om een injectie te geven met oxytocine om de weeën op te wekken. Dus ik met mijn 20-jarige zoon in de auto met Minoes en kitten naar de dierenarts. Op de echo bleek gelukkig dat alle 3 de kittens nog in leven waren. Alleen wel ééntje met een verzwakte hartslag, dus die moest er eigenlijk wel snel uit. Gelukkig lag die al voor het geboorte kanaal dus was de kans groot dat die er als eerste uit zou komen. Injectie gezet bij Minoes en weer terug naar huis. Om 04.30u waren we weer thuis en om 04.40uur is kitten nummer 2 geboren, een blauw-wit bicolor katertje. Helaas bleef de placenta in Minoes hangen en kwam die er niet vlot achteraan. En het kitten lag eigenlijk levenloos in de Bench aan Minoes nog vast. Doordat Minoes toen opstand scheurde de navelstreng vanzelf al los en kon ik snel het kitten pakken om droog te wrijven en slijm te zuigen om te kijken of we nog leven in het kitten zouden krjigen. En ineens hoorde ik wat geroggel en kwam er beweging in de pootjes. Gelukkig hij leefde nog. Toen nog even vrij stevig verder droog gewreven en snel bij Minoes gelegd. En toen kwam er gelukkig steeds meer beweging in. Pfff gelukkig we hebben hem levend gehouden. Alleen zat helaas de placenta nog steeds in Minoes en die wilde er niet uitkomen. Er waren totaal geen weeën meer. Minoes ging lekker liggen met haar kittens en viel uiteindelijk in slaap. Toen om 07.45u de dierenarts weer gebeld want er waren totaal geen weeën meer geweest, maar er zaten nog wel 2 kittens in de buik en een achtergebleven placenta. De dierenarts adviseerde om maar weer naar de praktijk te komen, om even te checken of er nog leven in de buik was en om maar weer een injectie met oxytocine te zetten. dus wij weer in de auto met Minoes en 2 kittens. Bij de dierenarts weer een echo gemaakt. Gelukkig, er was nog genoeg leven bij de 2 laatste kittens. Dus weer een injectie gezet. Nu besloten om Minoes daar achter te laten, om daar de bevalling af te maken. Mocht de injectie niets doen dan zou het een keizersnede gaan worden. Rond 09.30 uur belde de dierenarts om te vertellen dat de injectie haast niets gedaan had. Minoes had bijna geen weeën gekregen, dus ze ging haar klaar maken voor de keizersnede. Meteen besloten dat Minoes ook gelijk maar gesteriliseerd zou worden omdat we dit niet meer wilden en omdat 4 nestjes wel mooi geweest is voor Minoes. Om 10.45 uur werd ik weer gebeld door de dierenarts, dat de keizersnede goed verlopen was en dat er nog 2 gezonde kittens geboren waren en een achtergebleven placenta. Kitten nummer 3 was weer een blauw-wit bicolor katertje en kitten nummer 4 een lilac-wit bicolor katertje. We hebben dus 4 bicolor katertjes. Wat leuk. En wat zijn we blij dat alles met Minoes en de kittens goed gegaan is. Minoes lag nog even bij te komen van de narcose, maar ze had het allemaal goed doorstaan. En om 14.30 uur mochten we Minoes weer op komen halen en mochten we haar weer mee naar huis nemen met de 4 kittens. En nu kunnen we lekker gaan genieten en hebben we het allemaal weer doorstaan. Maar wat was het een lange en zware nacht voor ons en voor Minoes.

 

9 januari 2019

Vandaag met Minoes bij Caressa Dierenziekenhuis geweestvoor een echo en röntgenfoto om te checken of ze zwanger is, en zo ja, hoeveel kittens er in de buik zitten. En ja hoor, het is weer gelukt. Ze is zwanger en wel van 4 kittens. We kunnen ons weer gaan voorbereiden op de komst van een nestje kittens. Ze is uitgerekend rond 22 januari 2019.

 

22 november 2018

Minoes vandaag weer opgehaald bij haar logeeradres. Gelukkig alles weer goed gegaan en er zijn een aantal dekkingen gezien. Nu maar afwachten of ze weer zwanger is.

 

19 november 2018

Eindelijk is Minoes weer krols en kan ze weer naar een dekkater toe. We hebben maar besloten om haar nog een keer naar Vinch van de Nijehoeve te brengen van Cattery Cat-I-Tude want daar is ze al eerder geweest en dat is altijd goed gegaan. En we hebben al een aantal keren hele mooie nestjes uit deze combinatie gehad.Toen ze eenmaal bij Vinch was, was het wel weer even spannend maar ze was niet zo angstig en wild als bij de vorige dekkater. En Vinch is toch een echte gentlemen, dus die liet haar ook even rustig wennen. Dus met een gerust hart haar daar weer achter gelaten.

 

22 oktober 2018

Vandaag met Amy naar Caressa Dierenziekenhuis geweest voor haar testen en entingen. Ze heeft weer de Fiv en Felv testen gehad en die waren weer goed. en meteen de inentingen weer gehad.

De HCM en PKD test zijn nog geldig dus hoefden niet weer overnieuw gedaan te worden. Ook Amy dus weer helemaal gezond verklaard en is klaar voor haar volgende nestje. Nu maar wachten totdat ze weer krols wordt.

 

19 oktober 2018

Minoes is eindelijk krols geworden en we hebben een mooie lilac-witte dekkater gevonden in Almere. Ik vandaag met Minoes op weg naar Almere om haar bij de dekkater achter te laten. Helaas vond Minoes hem niet zo leuk en was echt niet van plan om bij deze dekkater te blijven logeren. Het was alleen maar blazen, grommen en uithalen naar hem als hij maar enigszins te dicht bij in de buurt kwam. Na 1 1/2 uur Minoes maar weer opgepakt en met Minioes weer terug naar huis. Want dit zou toch niets gaan worden. Helaas.

 

19 september 2018

Vandaag met Minoes naar Caressa Dierenziekenhuis geweest voor haar testen en entingen. Ze heeft weer de HCM en PKD testen gehad. Beide testen zijn negatief, dus goed nieuws. Ook de Fiv en Felv testen gehad en ook die waren weer goed. en meteen de inentingen weer gehad. Ze is dus weer helemaal gezond verklaard en is weer klaar voor haar volgende nestje. Nu maar wachten totdat ze weer krols wordt.

 

25 april 2018

En vandaag was het dan zover, en zijn de kittens verhuisd naar hun nieuwe huis. Om 15.15u is Enzo/Bueno opgehaald door de fam. Valk en gaat nu wonen in Rotterdam samen met hun Ragdoll kitten Jack. Om 16.00u is Elmo/Teddy opgehaald door Patricia Beliën en haar zoon Tristan en gaat wonen in Rijswijk, samen met nog een brits korthaar kitten Beertje. En 's avonds zijn Elvin en Elsa opgehaald door de fam. van Huut uit Poortugaal. En dan is het ineens weer heel rustig in huis, en kunnen wij ons gaan voorbereiden op de meivakantie. Op naar Frankrijk. We wensen jullie allemaal heel veel plezier met jullie nieuwe huisgenootjes.

 

23 april 2018 - 11 weken oud

De weken met de kittens vliegen voorbij. Ze zijn al weer 11 weken oud. Wat is het nog heerlijk genieten met ze. Afgelopen woensdag zijn we ook met de kittens bij de dierenarts geweest. Ze zijn allemaal goed nagekeken,gezond verklaard, ingeënt, gechipt en ze hebben allemaal een paspoortje gekregen. Ze waren ontzettend stoer bij de dierenarts en hebben geen kick gegeven. Zelfs niet toen ze de chip kregen, wat best een behoorlijke naald is. Ze deden het uitstekend. En dan woensdag is het helaas al zover. Dan gaan onze kittenkindjes verhuizen naar hun nieuwe baasjes. Nog even druk met de kittenpakketjes en alle papieren. En dan zijn ze klaar om te vertrekken. We hebben nog snel even de laatste foto's met ze gemaakt. Dus we zijn er helemaal klaar voor. Wat zullen we ze weer gaan missen. Het was weer een ontzettend leuk nestje en we hebben enorm van ze genoten. En nu is het aan de nieuwe baasjes om ze lekker te gaan vertroetelen. Veel plezier in jullie nieuwe huisjes!!!

 

17 april 2017 - 10 weken oud

Och wat gaat de tijd hard... 10 weken oud alweer. Ze spelen ontzettend veel en leuk met elkaar. en daarna vallen ze met z'n allen heerlijk in slaap. Vorige week ook de speeltunnel nog even in de kamer gelegd, waar ze heel enthousiast achter elkaar aan door heen rennen. Zo leuk om te zien. Vorige week zijn Sandra met haar man en zoon Pepijn (en een goede vriend) nog even op kittenbezoek geweest bij Elvin en Elsa. Er is lekker enthousiast met ze gespeeld. Dat was erg leuk en daarna vielen ze als een blok in slaap. Morgen staat er een spannend bezoek aan de dierenarts op de agenda voor hun enting, chip en hun medische keuring. Benieuwd hoe ze dat vinden. We gaan in ieder geval nog even lekker van ze genieten.

 

1 april 2017 - 8 weken oud - Paasweekend

Vandaag zijn de kittens al weer 8 weken oud. Wat gaat het al weer snel. Ze groeien nog steeds heel goed. Ze wegen nu allemaal rondom een kilo. Het poesje Elsa net onder de kilo en de andere 3 mannen al meer dan een kilo. Dit weekend hebben ze hun ontworming weer gehad. Dat gaat ook prima. Afgelopen week hebben we ook de bench opgeruimd. Daar liepen ze alleen nog maar door heen te rennen om te spelen. Want slapen doen ze op de bank of in een mandje of op de krabpaal. Dus de bench werd eigenlijk niet meer gebruikt door ze. Sinds deze week hebben ze ook de trap naar boven ontdekt en inmiddels lopen ze dus ook vrolijk door alle slaapkamers heen. Dat vinden ze toch wel erg leuk. We genieten dan ook iedere dag volop van dit leuke 4-tal. Dit weekend hebben we ook weer even de kittenbezoekjes gehad. Vrijdagavond is Patricia met haar zoon Tristan langs geweest voor Elmo. En zaterdagmiddag is Marlies met haar man en haar 2 dochters langs geweet voor Enzo. Was weer heel gezellig. Volgende week komt de laatste familie nog even kijken bij Elsa en Elvin. Vandaag ook weer een hele leuke paas-fotoshoot van de kittens gemaakt. Het viel niet mee, want stilzitten ho-maar. Maar met veel geduld en hulp van mijn zus hebben we toch weer een paar mooie plaatjes kunnen schieten. En zelfs met zijn vieren in 1 mandje. Met veel geduld is ook dat gelukt.

 

23 maart 2018 - 7 weken oud

7 weken oud vandaag. Afgelopen zaterdag hebben we de kittenren maar weggehaald. Ze liepen steeds meer in de huiskmaer en zaten bijna niet meer in de ren. Dus dan maar weg. Geeft weer lekker wat meer ruimte. Afgelopen zaterdag is ook het gezin wezen kijken bij Elvin en Elsa. De familie Huut uit Poortugaal. Ze waren helemaal weg van Elvin en Elsa en hebben besloten dat ze ze graag willen hebben. Dus gelukkig hebben Elvin en Elsa weer een gouden mandje gevonden, en blijven ze gelukkig samen. Daar zijn we wel heel blij mee. Afgelopen weekend hebben de kittens ook weer hun ontworming gehad. Ook dat ging weer heel goed. Verder zijn ze heerlijk ondeugend, lekker speels en genieten we nog even volop van ze.

 

16 maart 2018 - 6 weken oud

Vandaag zijn de kittens alweer 6 weken oud. En wat zijn ze leuk en ondeugend. Afgelopen woensdag had Elmo als eerste door dat hij de kittenren uit kon klimmen via de zijkant van de bench. En toen liep hij dus ineens door de woonkamer. Dat vond hij toch wel spannend. Maar toen hij dat dus eenmaal door had, toen bleef hij gaan. De rest zat het vanuit de kittenren allemaal te bekijken maar snapte niet zo goed hoe hij dat nu deed. Toen maar de zijkant van de kittenren opengezet zodat de andere 3 ook even lekker rond konden lopen door de huiskamer. Dat was toch wel heel spannend, maar ook heerlijk dat ze even lekker konden rennen achter elkaar aan om vervolgens lekker ergens neer te ploffen en lekker te gaan slapen. Eten gaat nog steeds goed. Ook Elmo en Enzo worden steeds makkelijker qua vlees eten. Ze lusten steeds meer. Morgen komt er een gezin uit Poortugaal kijken bij Elvin en Elsa. Misschien hebben ze morgen wel een nieuw baasje. Even afwachten nog.

 

9 maart 2018 - 5 weken oud

Vorige week vrijdagavond is het gezin op kittenbezoek geweest bij Elvin en Elsa. Dit is een gezin uit Rotterdam met 3 jonge meiden. Ze vonden het erg leuk om bij de kittens te komen kijken en waren heel blij met Elvin en Elsa. Op zondag is de familie Valk uit Rottedam/Nesselande komen kijken bij de kittens. Dit was een gezin met 2 meisjes van 11 jaar oud. Zij mochten gaan kiezen tussen Elmo en Enzo. Zij hebben uiteindelijk gekozen voor Enzo. Daar waren ze helemaal weg van. En daarna is Patricia Beliën uit Rijswijk samen met haar zoon komen kijken. Zij zijn dus komen kijken bij Elmo. En daar waren ze heel blij mee, dat Elmo voor hun nu nog beschikbaar was. Erg leuk om even te zien waar straks onze kittens naar toe gaan. Ik kreeg vorige week al wel een beetje een vermoeden dat Elvin anders was qua vacht dan de andere kittens. Wederom had ik het idee dat één van onze kittens een langhaartje zou kunnen zijn. Maar dit dacht ik destijds ook van Bodhi uit ons B-nestje, en dat bleek toch niet zo te zijn. Dus ook nu wilde ik eerst maar even afwachten hoe hij zich zou gaan ontwikkelen qua vacht. Maar afgelopen maandag begon ik toch wel steeds meer te twijfelen. Even wat foto's naar Cattery Evjana Anjero gestuurd om haar om advies te vragen, en zij bevestigede mijn vermoedens. Het is inderdaad een brits langhaartje. Toen meteen de familie uit Rotterdam ingelicht dat Elvin geen korthaartje is maar een langhaartje. Dat was toch even schrikken voor ze, en uiteindelijk hebben ze ook besloten om toch van de koop af te zien van zowel Elvin als Elsa. Ze willen heel graag 2 kittens uit één nestje. Gelukkig waren er nog kittens beschikbaar bij een andere cattery waar ze nu 2 andere britse korthaartjes hebben kunnen reserveren. Nu dus weer even op zoek naar nieuwe baasjes voor Elvin en Elsa. Het liefst laten we ze toch graag samen weggaan. Hopen dat dat lukt. Verder met de kittens gaat het heel erg goed. Ze eten nu allemaal een lekker hapje natvoer,. De één wat beter als de ander. Elvin en Elsa vinden alles lekker wat ik maar neerzet. Elmo en Enzo zijn erg kieskeurig. Maar die eten wel weer heel graag van de droge brokjes. Al met al groeien ze nog steeds goed, dus krijgen ze blijkbaar allemaal voldoende eten binnen.

 

2 maart 2018 - 4 weken oud

Afgelopen weekend zijn we even een lang weekend op vakantie geweest, dus vandaar dat we vorige week geen update op de website hebben gezet. Amy heeft de kittens prima verzorgd tijdens onze afwezigheid, dus dat is allemaal heel goed verlopen. En de buurvrouw heeft de grote katten goed verzorgd en af en toe even om een hoekje gekeken. De kittens zijn steeds beter gaan lopen, en wandelen gezellig door de bench. Tot aan afgelopen woensdag. Toen ineens dacht Elvin als eerste,, laat ik eens even buiten de bench gaan kijken. En die liep ineens buiten de bench rond. Toen dacht Elsa, hé dat is leuk, dat wil ik ook. En ja hoor, ze kwam er al vrij snel achteraan. Toen was het dus echt tijd om de kittenren neer te gaan zetten. Zodat ze wat meer bewegingsvrijheid hebben, maar nog niet door heel de huiskamer lopen. En dat vinden ze dan ook heerlijk om daar te lopen en te spelen. Ook hebben we het kattebakje al weer neergezet. In de hoop dat ze daar snel op gaan plassen. Vandaag ook de kittens hun eerste ontwormning gegeven. Dat ging bij allemaal gelukkig heel makkelijk. Geen probleem. Vandaag ook de 4 weken foto's met de kittens gemaakt. Die zijn weer leuk geworden. Vanavond komt het eerste gezin op kraamvisite bij Elvin en Elsa. Die gaan namelijk samen weg. En dan zondag komen de mensen kijken bij Elmo en Enzo. Die gaan allebei apart weg. Altijd leuk om te zien naar wat voor een gezinnen onze kittens straks gaan.

 

21 februari 2018 - D-nestje gaat ons verlaten

Vanmiddag zijn Dana/Muffin en Didi/Socks als eerste opgehaald door de nieuwe baasjes. Liesbeth met de 2 kinderen kwamen ze ophalen. We hebben nog even met ze geknuffeld en daarna hebben we ze in hun reismandje gezet en zijn ze weggegaan. We hebben al van ze gehoord dat het heel goed met ze gaat en dat ze al lekker gewend zijn in hun nieuwe huisje.

's Avonds is ook Donna/Bo opgehaald door Leah en Willem. Bo gaat verhuizen naar Sassenheim waar ze een Ragdoll vriendinnetje genaamd Muis, krijgt. Ook van Donna hebben we even goed afscheid genomen, nog een laatste foto genomen en daarna is ook zij vertrokken. Ook Bo heeft het al erg naar haar zin in haar nieuwe huisje. In het begin moest Muis nog erg aan haar wennen, maar dat gaat al steeds beter. En straks zijn ze vast dikke maatjes. We wensen alle 3 de kittens heel veel plezier in hun nieuwe huis en bij hun nieuwe baasjes. We gaan jullie missen!!!

 

20 februari 2018 - D-nestje 12 weken oud

De weken met de kittens vliegen voorbij. Ze zijn al weer 12 weken oud. Wat is het nog heerlijk genieten met ze. Afgelopen woensdag zijn we ook met de kittens bij de dierenarts geweest. Ze zijn allemaal goed nagekeken,gezond verklaard, ingeënt, gechipt en ze hebben allemaal een paspoortje gekregen. En dan morgen is het helaas al zover. Dan gaan onze kittenkindjes verhuizen naar hun nieuwe baasjes. De kittenpakketjes zijn gemaakt en staan klaar. Zo bereid ik mezelf ook alvast voor op het naderende afscheid. We hebben nog snel even de laatste foto's met ze gemaakt. Dus we zijn er helemaal klaar voor. Wat zullen we ze weer gaan missen. Het was weer een ontzettend leuk nestje en we hebben enorm van ze genoten. En nu is het aan de nieuwe baasjes om ze lekker te gaan vertroetelen. Veel plezier in jullie nieuwe huisjes!!!

 

16 februari 2018 - E-nestje 2 weken oud

De kittens zijn de eerste 2 weken lekker gegroeid. We hebben er nog weinig omkijken naar. Ze lslapen en eten alleen maar. Gelukkig maar want het andere nestje is druk genoeg. Daar zijn we op dit moment lekker mee bezig. De kleintjes komen goed aan. Bij Enzo waren van de week de oogjes als eerste echt goed open. Al vrij snel daarna volgden Elsa en Elmo. Bij Elvin waren de oogjes als laatste open. Ze beginnen nu ook al af en toe een klein beetje rond te stappen door de bench, althans dat proberen ze. We hebben ook weer wat leuke foto's van ze gemaakt en die staan weer onder het kopje Foto's.

 

9 februari 2018 - 1 week oud

Vandaag zijn de kittens van het E-nestje al weer een week oud. Het gaat ontzettend goed met alle 4 de kittens. Amy heeft een zeer goede melkproductie waardoor de kittens ontzettend goed groeien. Ze zijn dan ook heel tevreden en ze piepen heel weinig. Ze hebben bijna alle 4 hun geboortegewicht al verdubbeld in een week tijd. Bij Enzo beginnen heel voorzichtig de oogjes al een beetje open te gaan. Dat duurt niet lang meer voordat ze bij allemaal open zijn. We hebben vandaag ook foto's van ze gemaakt dat ze 1 week oud zijn.

 

Nog even een overzichtje van hun gewichten na een week:

 

 

geboortegewicht

Na 1 dag

Na 4 dagen

Na 1 week

Elvin

112 gram

135 gram

186 gram

235 gram

Elsa

108 gram

131 gram

180 gram

222 gram

Elmo

118 gram

135 gram

187 gram

240 gram

Enzo

130 gram

151 gram

206 gram

252 gram

 

 

6 februari 2018 - 10 weken oud

En alweer een week voorbij. Het is nu wel heel gezellig met de 3 dames die door het hele huis heen wandelen. Vooral 's ochtends als we wakker worden, en ik de slaapkamer uitkom, dan komen ze meteen de trap op gerend en wandelen ze op de bovenverdieping gezellig om ons heen en gaan ze even op alle slaapkamers kijken of iedereen al wakker is. Ook het nieuwe nestje met kittens vinden ze reuze interresant. Af en toe gaan ze even in de bench kijken wat daar toch allemaal beweegt. Gelukkkig vindt Amy het ook allemaal prima, dus dat gaat gelukkig heel goed samen. Afgelopen weekend is mijn zus nog even op visite geweest om bij de 2 nestjes te kijken, en die heeft nog even wat mooie en leuke foto's van de kittens gemaakt. Ze staan bij de foto's van het D-nestje.

 

2 februari 2018 - Amy bevallen

Vanochtend is Amy bevallen van haar 2de nestje op de 66ste dag van haar zwangerschap. Ze heeft 4 gezonde kittens op de wereld gezet. 's Nachts toen ik rond 03.30u even bij haar ging kijken lag ze heel onrustig in de bench. Constant aan het graven en draaien. Zo te zien was het al een beetje aan het rommelen bij haar. Ik ben toen op de bank verder gaan slapen, zodat ik in ieder geval dicht bij haar in de buurt was. 's Ochtends toen ik wakker werd was er nog niets veranderd. Wel maar even mijn werk gebeld om te melden dat ik die dag niet zou komen werken. Dat had ik goed ingeschat, want rond 09.15u ging ze weer in de bench liggen, en zag ik al aan haar buik dat ze al flinke weeën had, en om 09.32u werd het eerste kitten geboren. Deze lag wel in stuit, maar gelukkig kreeg ze hem er wel makkelijk uitgeperst, een blauw-witte bicolour. Al vrij snel daarna kwamen de weeën alweer en om 09.42u was kitten nummer 2 daar al. Dat ging lekker snel. Dit is een lilac-witte bicolour. Toen was er even een kleine rustpauze, zodat ze even de kittens lekker kon wassen. Deze 2 kittens toen ook even gewogen. Kitten 1 woog 112 gram en kitten 2 108 gram. Toen om 10.18u werd daar kitten nummer 3 vrij snel geboren. Ook dat ging lekker makkelijk. Deze woog net na de geboorte 118 gram. Dit is een effe lilac. En toen om 11.00u werd de laatste, nummer 4 geboren. Ook deze was weer een stuitligging, maar de vlies waar het kitten in zat was nog zo mooi in tact, dat ook dit kitten heel makkelijk geboren werd. Deze woog net na de geboorte zelfs 130 gram!!! Wat een groot kitten. Ook dit is een effe lilac. Nou, dat was nog eens een makkelijke en vlotte bevalling. Vrij snel nadat kitten nummer 4 was geboren en nadat ze deze lekker had gewassen, lagen ze alle 4 al heerlijk bij haar te drinken, en viel Amy even heerlijk in slaap. Even bijkomen. Toen ze even later weer wakker was heb ik de bench even lekker verschoond en opgeruimd. En vanaf dat moment kunnen we er weer heerlijk van genieten. De volgende ochtend tijdens het wegen even naar de geslachten van de kittens gekeken. Eerst heb ik zelf gekeken, en later Ronald even laten kijken. En we zagen allebei hetzelfde dus denken we wel dat het zal kloppen. Het eerste kitten is een katertje, het tweede kitten een poesje en kitten nummer 3 en 4 allebei katertjes. We hebben ze toen meteen hun namen gegeven. Elvin, Elsa, Elmo en Enzo. Ze waren ook heel goed aangekomen na een dag. Elvin woog vanochtend 135gr, Elsa woog 131 gram, Elmo woog ook 135 gram en Enzo woog zelfs 166 gram. De kittens groeien dus heel goed. De melkproductie doet het prima bij Amy. De andere kittens van het D-nestje, vinden het ook allemaal reuze interessant en gaan af en toe even bij de kittens in de bench kijken. Heel grappig. En Amy vindt het gelukkig ook allemaal goed.

 

30 januari 2018 - 9 weken oud

9 weken oud alweer. Afgelopen vrijdag 26 januari zijn de nieuwe baasjes weer even bij de kittens op visite geweest. Eerst de baasjes van Dana en Didi. De 2 kinderen van het gezin hebben heerlijk met de kittens gespeeld. Dana en Didi waren lekker speels. Dat was erg leuk. Donna/Bo lag toen nog heerlijk te slapen. Toen 's avonds is Leah nog even met haar schoonmoeder bij Donna/Bo wezen kijken. En toen was zij heel gezellig en hebben ze even heerlijk met haar kunnen spelen en kroelen. Verder gaat het het nog steeds heel goed met ze. Lekker ondeugend en speels.

 

23 januari 2018 - 8 weken oud

We zijn al weer een week verder en ze zijn nu al weer 8 weken oud. Ze rennen en vliegen door de woonkamer. Het is weer een drukke boel met al dat grut in huis. Gisteren hebben ze de derde ontworming gehad d.m.v. een pilletje Milbemax. Dat ging prima. Vandaag ook nog even leuke foto's met de kittens gemaakt. Nog geprobeerd om ze met z'n drietjes bij elkaar op de foto te krijgen, maar dat lukte echt niet. Dat hebben we maar opgegeven.

 

17 januari 2018 - Amy

Vandaag met Amy bij de dierenarts geweest voor een röntgenfoto om te kijken of ze zwanger is en van hoeveel kittens. Ze blijkt inderdaad zwanger te zijn en wat we op de foto konden zien, denken we dat het 4 kittens zijn. Wat een goed nieuws weer. Erg leuk dat er weer een nestje aan komt. Rond 30-31 januari is ze uitgerekend. Ook de kittens even meegenomen naar de dierenarts. Dat ging prima in het reismandje in de auto. Bij de dierenarts even naar de geslachten laten kijken, zodat we even konden laten checken of het inderdaad 3 poesjes zijn zoals wij zelf dachten. En ja hoor, we hadden het goed gezien. Het zijn inderdaad 3 poesjes. Meteen even een snelle check-up van de dierenarts, en die vond dat ze er prima uit zagen. Over een paar weken weer terug voor de enting en de medische keuring.

 

16 januari 2018 - 7 weken oud

7 weken oud vandaag. Sinds een paar dagen lopen de kittens dag en nacht vrij rond. We hebben de kittenren weggehaald. Ze klommen er constant uit, dus dat had geen zin meer. 's Nachts slapen ze nu ook heerlijk op de bank of in het mandje van de krabpaal. Ze vinden het heerlijk die vrijheid en spelen er vrolijk op los in de woonkamer.

 

9 januari 2018 - 6 weken oud

Alweer 6 weken oud. Afgelopen week zijn de nieuwe baasjes langs geweest. Dana en Didi gaan samen weg en gaan naar de familie Berendse in Voorburg waar ze heerlijk kunnen gaan spelen met hun dochter Bickel en hun zoontje Storm. Donna, die straks Bo gaat heten, gaat naar Leah en Willem uit Sassenheim, waar ze een Ragdoll poezenvriendinnetje gaat krijgen. We vonden het leuk om weer even te zien waar onze kittens straks terecht gaan komen. De kittens worden ook steeds ondeugender. Dana had van het weekend voor het eerst door dat ze uit de kittenren kon klimmen. En toen ze dat eenmaal doorhad bleef ze eruit klimmen. Toen hebben we voor Donna en Didi de kittenren aan de zijkant een beetje open gezet en hebben ze met z'n drietjes even heerlijk de woonkamer ontdekt. Dat vonden ze heerlijk om even lekker te kunnen rennen. Wat was dat weer leuk om te zien. Ook kunnen ze al goed op de bank klimmen en daar dan even lekker in slaap vallen. Want het was toch we heel erg vermoeiend voor ze. Het eten doen ze allemaal gelukkig nu ook heel goed. Ze eten iedere dag heerlijk allerlei smaakjes vlees van Almo Nature.

 

2 januari 2018 - 5 weken oud

Wat vliegt de tijd met kittens in huis. De feestdagen weer voorbij en de kittens alweer 5 weken oud. De kittens lopen nu heerlijk door de kittenren en kunnen daar heerlijk met elkaar spelen en stoeien. Afgelopen week hebben ze ook alle 3 hun eerste ontworming gehad. Dat ging heel makkelijk. Hun tandjes komen ook al goed door, dus zijn we ook begonnen met hun eerste papje. Dana en Donna vonden dat allebei meteen al lekker. Didi moest er nog niet zo veel van hebben. Die vond het nog niks. De brokjes hebben we ook neergezet en ook daar eten ze af en toe al een beetje van. Ook de kattenbak hebben we in de bench gezet en dat heeft Donna als eerste ontdekt. Dana en Didi volgenden ook al snel. Al hebben ze af en toe ook nog wel een ongelukje in de bench. Maar ook dat komt vanzelf wel weer goed.

 

26 december 2017 - 4 weken oud

Vandaag zijn de kittens alweer 4 weken oud. Afgelopen zondag had Donna als eerste in de gaten dat ze ook uit de bench kan klimmen. Eerst nog even met een plankje voor de uitgang geprobeerd, maar ook dat had ze snel in de gaten dat ze erover heen kon klimmen. Toen zondagavond laat toch nog maar de kittenren om de bench gezet, zodat we niet maandagochtend de kittens in de huiskamer tegen zouden komen. Nu lopen ze dus heerlijk ook in de kittenren te spelen en hebben ze dus wat meer bewegingsruimte gekregen. Ook hadden ze al snel het slaapmandje ontdekt waar ze nu heerlijk met z'n drietjes lekker knus en beschut in slapen.

We genieten weer volop van al het spellende kleine grut. We hebben vandaag ook leuke kerstfoto's met de kittens gemaakt. Die kun je weer vinden onder het kopje foto's D-nestje.

 

19 december 2017 - 3 weken oud

Vandaag alweer 3 weken oud. Er komt steeds meer beweging in de bench. Ze beginnen alle 3 nu al een beetje rond te lopen. Soms nog een beetje wachelen, maar dat gaat met de dag beter. Ze worden ook steeds nieuwgieriger. Ze komen af en toe even over het randje kijken bij de opening van de bench. Ze hebben nog niet echt de neiginig om er uit te gaan dus we redden het nog zonder de kittenren. Maar dat zal niet lang meer gaan duren. Ze drinken nog steeds heel goed bij Minoes, waardoor ze ook nog steeds iedere dag goed groeien.

 

12 december 2017 - 2 weken oud

De kittens zijn de eerste 2 weken goed doorgekomen. De eerste week was het alleen maar slapen en drinken, maar daardoor groeien ze wel heel goed. Na 2 weken zijn de gewichten, Dana 286 gram, Donna 285 gram en Didi zelfs al 300 gram. Afgelopen weekend zijn ook de oogjes open gegaan. Als eerste op zaterdag bij Dana, op zondag gingen de oogjes ook open bij Didi en bij Donna gingen ze op maandag open. Ze beginnen nu ook al af en toe een klein beetje rond te stappen, althans dat proberen ze. We hebben ook wat leuke foto's van ze gemaakt en die staan weer onder het kopje Foto's. Het gaat dus heel goed met ze.

 

1 december 2017 - Amy

Vandaag Amy weer opgehaald in Nuland. De logeerpartij is weer voorbij. Volgens Debby is het allemaal heel goed gegaan, en hebben er wel een paar dekkingen plaats gevonden. Dus toch allemaal weer goed gekomen. Nu maar hopen en afwachten of we haar zwanger mee naar huis nemen.

 

30 november 2017

Gisteravond nog even samen met Ronald naar de geslachten van de kittens gekeken en zoals wij het nu kunnen zien denken we echt dat het 3 poesjes zijn. En dus ook de kittens hun naam gegeven. Kitten 1 noemen we Dana, kitten 2 gaat Donna heten (vernoemd naar haar oma) en kitten 3 noemen we Didi. Vanochtend de kittens ook weer even gewogen en ze waren weer zo goed aangekomen. Ze wogen vanochtend 128 gram, 122 gram en 127 gram. Ze doen het dus prima en ze zijn heel tevreden. Ze piepen alleen even als ze willen eten en Minoes er niet is. En dan komt ze ook meteen aangerend en gaat ze lekker bij ze liggen. Zo lief.

 

29 november 2017

Gisteravond 28 novemberi is Minoes bevallen van haar 3de nestje op de 64ste dag van haar zwangerschap. Ze heeft 3 gezonde kittens op de wereld gezet en 1 is er helaas dood geboren. Rond 15.30u werd ik gebeld door mijn oudste zoon op mijn werk dat ik naar huis moest komen. De bevalling van Minoes was volgens hem begonnen. Ze was heel onrustig en liep alsmaar rond, ging dan weer even ergens liggen, kroop dan weer weg in een mandje. De weeën waren duidelijk begonnen. Om 19.00u begon ze met hijgen en begonnen dus de persweeën. Ik heb haar in de bench gezet en ben bij haar gaan zitten. Toen om 20.07u is het eerste kitten geboren. Een blauw poesje van 104 gram. Al vrij snel daarna begonnen haar weeën weer op gang te komen en begon ze aan nummer 2. Op een gegeven moment brak de vruchtblaas en kwam er allemaal groen vruchtwater tevoorschijn met poepdeeltjes erin. Het kitten had dus duidelijk in het vruchtwater gepoept. Ook toen zag ik 2 pootjes hangen, dus het was een stuitligging. Ik merkte toen ook dat haar weeën helemaal wegzakte, en dat ze heel onrustig werd, want ze kreeg het kitten er niet uit geperst. Het bleef halverwege hangen. Even contact gehad met de dierenarts en die vertelde me dat ik moest proberen het kitten een beetje te draaien, door de beweging aan het kitten had je kans dat de weeën weer op gang zouden komen en dan maar in een wee proberen zachtjes mee te trekken om toch het kitten los te krijgen. Dat is gelukkig uiteindelijk gelukt en om 21.02u werd kitten nummer 2 geboren. Direct nadat het geboren was merkte ik al dat er helemaal geen beweging in het kitten zat. Nog van alles geprobeerd om het toch maar op gang te krijgen, maar dat is helaas niet meer gelukt. Het was duidelijk dat het kitten al dood geboren was. Het was een lilac katertje van 118 gram. Dat was wel even schrikken, maar we moesten weer verder want nummer 3 was ook al weer onderweg. Die is gelukkig heel makkelijk geboren om 21.44u. Weer een blauw poesje van 102 gram. En toen kwam nummer 4 er nog achteraan en die is uiteindelijk om 22.19 u geboren. Een blauw-wit poesje van 98 gram. En toen ging Minoes helemaal uitegeteld lekker liggen bij haar kittens. Die dronken gelukkig meteen goed bij haar. We zijn heel blij met 3 gezonde poesjes. Vanochtend de kittens ook weer even gewogen en ze waren al heel goed aangekomen. Ze wogen vanochtend 114 gram, 112 gram en 113 gram. Ze doen het dus prima en we gaan er weer heerlijk van genieten.

 

27 november 2017 - Amy

Amy was weer krols, en die hebben we vandaag weggebracht naar Nuland, naar Bakselottie's Cameron, roepnaam Boris van Cattery Hoedy's Angels. Ze vond het allemaal erg spannend en moest bij het achterlaten nog niet zo veel van Boris hebben. Hopelijk gaat het de rest van de week beter.

 

23 oktober 2017

Vandaag met Minoes bij de dierenarts geweest voor een echo, om te kijken of ze zwanger is. En ja hoor, het is weer gelukt. Minoes is zwanger!! De dierenarts denkt 4 of 5 kittens, was niet helemaal duidelijk op de echo. In ieder geval 4, maar bij nummer 5 was het even twijfel of het inderdaad kitten nummer 5 was, of dat we 1 van de 4 vanaf een andere hoek zagen. Dat zullen we dus wel zien tijdens de bevalling. Als alles goed blijft gaan, verwachten we rond 29 november een nestje met kittens. Spannend weer!!

 

28 september 2017

Vandaag Minoes weer opgehaald in Wijdenes. De logeerpartij is weer voorbij. Volgens Maeycke is het allemaal heel goed gegaan, en hebben er wel een paar dekkingen plaats gevonden. Uiteindelijk lagen ze heerlijk naast elkaar te slapen. Dus toch allemaal weer goed gekomen. Nu maar hopen of we haar zwanger mee naar huis nemen.

 

24 september 2017

Vandaag Minoes weggebracht naar Wijdenes, naar Vinch van Cattery Cat-I-Tude. Ze moest bij het achterlaten nog niet zo veel van Vinch hebben. Hij mocht zeker niet te dicht in haar buurt komen, want dan ging ze naar hem blazen en grommen. Hopelijk gaat het morgen beter.

 

22 september 2017

Vandaag met Minoes naar de dierenarts geweest voor haar jaarlijkse enting en haar testen voor FiF, Felv, HCM en PKD. Ze is voor alle testen geslaagd en helemaal gezond verklaard. Toevallig vanochtend begon ze ook een beetje krols te worden, dus dit weekend gaar we haar wegbrengen naar de dekkater. We hebben besloten nog 1 keertje naar Vinch van de Nijehoeve van Cattery Cat-I-Tude te gaan, omdat we dat zo'n schitterdende dekkater vinden en we daar al 2 keer zo'n mooi nestje van hebben gekregen. We hopen dat dat deze keer weer gaat lukken.

 

4 juni 2017- Coco

Vandaag hebben we Coco als laatste weggebracht naar haar nieuwe thuis. Ze gaat daar wonen bij Rob en Kathy en hun 2 dochtertjes in Voorburg. Rob en Kathy zijn dit weekend verhuisd, vandaar dat Coco iets langer bij ons is blijven wonen. En nu kan ze meteen aan haar nieuwe huis wennen. Ook gaat ze wonen bij Boris uit ons 2de nestje. Ze krijgt daar dus een leuk brits korthaar vriendje. Lieve Coco, heel veel plezier in je nieuwe huis, mjet je nieuwe baasjes en met je nieuwe kattenvriendje. We gaan je missen.

 

 

17 mei 2017 - Cooper

Vanavond is Cooper als tweede verhuisd naar zijn nieuwe baasjes Rieni en haar man in Berkel en Rodenrijs. Hij krijgt daar een leuk kattenvriendje Gismo, ook een brits korthaar. Cooper, heel veel plezier in je nieuwe huis en met je nieuwe vriendje. We zullen je missen.

 

16 mei 2017 - Charlie

Vanavond is Charlie als eerste van de 3 kittens verhuisd naar Menno en Annemarie en hun 2 zoons in De Meern. Lieve Charlie, heel veel geluk bij je nieuwe baasjes. We gaan je missen!!

 

5 mei 2017 - 11 weken oud

De weken met de kittens vliegen voorbij. Ze zijn al weer 11 weken oud. Wat is het nog heerlijk genieten met ze. Afgelopen woensdag zijn we ook met de kittens bij de dierenarts geweest. Ze zijn allemaal goed nagekeken,gezond verklaard, ingeënt, gechipt en ze hebben allemaal een paspoortje gekregen. Wel hadden we nog even een verrassing bij de dierenarts. Toen Cody op de tafel bij de dierenarts moest komen en ik haar vertelde dat dit 1 van de 2 katertjes is, keek ze me even raar aan. Dit is geen katertje hoor, zei ze, dit is echt een poesje. Oeps. Hebben zowel wij als de andere dierenarts dit toch even verkeerd ingeschat, net na de bevalling. En eigenlijk daarna niet meer onder de staarten gekeken. Cody werd op dat moment even Coby. Na overleg met de nieuwe baasjes kregen we van hen te horen dat het geen probleem was, en dat de nieuwe naam nu Charlie zou gaan worden in plaats van Thom. We hebben er me zijn allen even hartelijk om gelachen. De verhuizing en het afscheid komt nu ook wel snel dichterbij. Ik ben al druk bezig met leuke kittenpakketjes aan het maken. Zo bereid ik mezelf ook alvast voor op het naderende afscheid. We hebben dit weekend ook weer een leuke fotosessie met het grut gemaakt.

 

23 april 2017 - 9 weken oud

Vandaag zijn de kittens al weer goed 9 weken oud. Vandaag zijn de nieuwe baasjes weer even bij de kittens op visite geweest. Eerst de baasjes van Cody. De 2 jongens van het gezin hebben heerlijk met de kittens gespeeld. Toen daarna dan ook de baasjes van Cooper kwamen was het grut helemaal uitgeteld. Cooper heeft dan ook heerlijk bij zijn nieuwe baasje op schoot liggen slapen. De baasjes van Coco konden dit weekend niet en komen over 2 weken nog even bij Coco kijken.

 

14 april 2017 - 8 weken oud

Vandaag zijn de kittens al weer 8 weken oud. Wat gaat het al weer snel. Ze groeien nog steeds heel goed. Ze wegen nu allemaal rondom een kilo. Coco en Cody net eronder en Cooper al meer dan een kilo. 2 weken geleden en dit weekend hebben ze hun ontworming weer gehad. Dat gaat ook prima. Afgelopen week hebben we ook de bench opgeruimd. Daar liepen ze alleen nog maar door heen te rennen om te spelen. Want slapen doen ze op de bank of in een mandje of op de krabpaal. Dus de bench werd eigenlijk niet meer gebruikt door ze. Sinds een week hebben ze ook de trap naar boven ontdekt en inmiddels lopen ze dus ook vrolijk door alle slaapkamers heen. Dat vinden ze toch wel erg leuk. We genieten dan ook iedere dag volop van dit leuke 3-tal. Vandaag ook weer een hele leuk paas-fotoshoot van de kittens gemaakt. Het viel niet mee, want stilzitten ho-maar. Maar met veel geduld en hulp van mijn zus hebben we toch weer een paar mooie plaatjes kunnen schieten.

 

31 maart 2017 - 6 weken oud

Vandaag zijn de kittens 6 weken oud. En wat zijn ze leuk en ondeugend. Afgelopen zaterdag had Cooper als eerste door dat hij de kittenren uit kon klimmen via de zijkant van de bench. En toen . liep hij dus ineens door de woonkamer. Dat vond hij toch wel spannend. Maar toen hij dat dus eenmaal door had, toen bleef hij gaan. Coco heeft dat vanaf de grond eens even zitten bekijken, en toen dacht ze, dat kan ik ook. En ja hoor, toen kwam ze ook. En toen ging Cody dus protesteren. De rest liep lekker door de woonkamer te rennen en hij wist niet hoe hij er uit moest. Toen hebben we de kittenren aan de zijkant maar open gezet, en kon hij er ook uit. Vanaf dat moment lopen ze overdag door de woonkamer, en 's nachts slapen ze nog lekker in de bench. Gelukkig is Coco nu ook het vleespapje lekker gaan eten, en drinken ze nu steeds minder bij Minoes. Het gaat nog steeds dus erg goed met ze.

 

24 maart 2017 - 5 weken oud

5 weken oud alweer, onze deugnietjes. Afgelopen week heb ik de kittens hun eerste ontwormingskuur gegeven. Dat is bij alle 3 prima gegaan. Afgelopen weekend ook begonnen met de eerste vleespapjes. Cody en Cooper snapten dat al heel snel en eten daar al lekker van. Ook de droge brokjes vinden de heren erg lekker. Coco die moet er helaas nog niets van hebben, dus die drinkt nog lekker bij Amy. Ook de kattenbak gebruiken ze al goed. Cooper snapte het als eerste wat de bedoeling ervan was. De andere 2 hebben nog wel eens een ongelukje in de bench. Maar in de loop van de week begonnen Cody en Coco het ook steeds beter te begrijpen. Al met al doen ze het prima. Het gaat dus erg goed met het kleine spul.

 

18+19 maart 2017 - 4 weken oud

Dit weekend zijn de toekomstige baasjes op bezoek geweest. Zaterdag kwamen ze kijken voor Coco. Coco gaat wonen bij Robert en Katharina en hun 2 dochtertjes en Boris uit ons vorige nestje.

En zondag kwamen de toekomstige baasjes van Cody en Cooper. Cody gaat wonen bij de familie Heesbeen in De Meern en Cooper gaat wonen bij de familie Verseveld in Berkel en Rodenrijs samen met Gizmo, hun lilac-witte brits korthaar kater. We vonden het weer erg leuk om te zien bij wie onze kittens straks gaan wonen. We hebben ook weer een leuke fotoshoot gemaakt van de kittens die nu precies 4 weken oud zijn.

 

10 maart 2017 - 3 weken oud

Vandaag alweer 3 weken oud. Ze kunnen nu alle 3 al aardig goed lopen. Soms nog een beetje wachelen, maar dat gaat met de dag beter. Ze worden ook steeds nieuwgieriger. Ze kwamen steeds vaker even over het randje kijken, en af en toe liepen ze ook al de bench uit. We hebben dus maar snel de kittenren om de bench heen gezet, zodat ze wat meer bewegingsruimte hebben. Nu kunnen ze ook een beetje buiten de bench lopen. Ze drinken nog steeds heel goed bij Amy, waardoor ze ook nog steeds iedere dag goed groeien.

 

3 maart 2017 - 2 weken oud

Gisteren zijn bij Cooper ook de oogjes open gegaan. Ze zijn nu dus bij allemaal open. Dan zien ze er al weer heel anders uit. Wat zijn ze dan weer leuk. Cody is als eerste ook een beetje begonnen met lopen. Hij zet heel voorzichtig zijn pootjes onder zijn lijfje. Echt een lekker bijdehandje. Ik ben ook benieuwd hoe lang het duurt voordat de eerste de bench uit gaat. Verder gaat het ontzettend goed met ze en groeien ze nog steeds iedere dag heel goed. We hebben vandaag ook weer nieuwe foto's gemaakt dat ze 2 weken oud zijn.

 

28 februari 2017

Bij Coco en bij Cody zijn de oogjes nu goed open. Zo schattig. Dan zien ze er al weer heel anders uit. Nu alleen Cooper nog. Maar dat duurt denk ik ook niet lang meer. De hoekjes beginnen al een heel klein beetje open te gaan.

 

24 februari 2017 - 1 week oud

Vandaag zijn de kittens al weer een week oud. Het gaat ontzettend goed met alle 3 de kittens. Ik hoef ze gelukkig niet bij te voeden. Amy doet het helemaal zelf. Ze krijgen genoeg te drinken en ze piepen heel weinig. Ze hebben bijna alle 3 hun geboortegewicht al verdubbeld in een week tijd. Bij Coco beginnen heel voorzichtig de oogjes al een beetje open te gaan. Dat duurt niet lang meer voordat ze bij allemaal open zijn. We hebben vandaag ook foto's van ze gemaakt dat ze 1 week oud zijn.

 

Nog even een overzichtje van hun gewichten na een week:

 

 

Geboortegewicht

Na 1 dag

Na 4 dagen

Na 1 week

Coco

93 gram

105 gram

149 gram

189 gram

Cody

111 gram

116 gram

167 gram

215 gram

Cooper

113 gram

130 gram

178 gram

222 gram

 

18 februari 2017

Gistermiddag 17 februari is Amy bevallen van haar 1ste nestje op de 66ste dag van haar zwangerschap. Ze heeft 3 gezonde kittens op de wereld gezet. Rond 9.15u werd ik gebeld door mijn oudste zoon op mijn werk dat ik naar huis moest komen. De bevalling van Amy was volgens hem begonnen. Toen ik een half uurtje later thuis was, lag ze onrustig in haar slaapmandje. Even later hebben we haar in de bench gelegd en daar is om 11.48u het eerste kitten in stuitligging geboren. Het was behoorlijk zwaar voor haar. Het eerste kitten was een blauw-wit poesje. Ze is toen even lekker met het kitten gaan liggen en is het lekker gaan wassen. Om 13.03u werd kitten nummer 2 geboren. Dit ging gelukkig makkelijker. Dit was een effe lilac katertje. En vrij snel daarna kwamen de weeën alweer op gang en werd om 13.27u kitten nummer 3 geboren. Dit was een lilac-wit katertje. En toen ging ze heerlijjk met haar kittens liggen en begon voor mij het wachten, want er moest nog een 4de kitten komen. Amy lag ook de hele tijd te hijgen en de buik ging behoorlijk heen en weer, dus naar mijn idee had ze nog wel wat weeën, maar geen persweeën. Uiteindelijk om 16.45u de dierenarts gebeld om te vragen of hij even langs wilde komen om te kijken bij Amy. Hij was er rond 18.45u en na Amy even goed nagekeken te hebben, constateerde hij dat haar buik al leeg was. Er was geen 4de kitten meer. Dat was even heel raar om te horen als je al die tijd op nog een kitten zit te wachten. Daarna de boel lekker opgeruimd en schoongemaakt. De kittens dronken meteen al goed bij Amy. De geboortegewichten waren ook heel goed. Ze wogen 93 gram, 111 gram en 116 gram. We zijn blij dat het allemaal weer zo goed is gegaan en dat we 3 gezonde kittens hebben. Vanochtend de kittens ook weer even gewogen en ze waren al zo goed aangekomen. Ze wogen vanochtend 105 gram, 116 gram en 130 gram. Ze doen het dus prima en we gaan er weer heerlijk van genieten.

 

11 januari 2017

Vandaag met Amy naar dierenkliniek Caressa in Rotterdam geweest voor een echo om te kijken of Amy zwanger is. En ja hoor, het is gelukt. Amy is zwanger en wel van 4 kittens. Wat leuk weer. We krijgen ons 3de nestje in de cattery, en het eerste nestje van Amy. Rond valentijnsdag, 14 februari 2017 is Amy uitgerekend.

 

16 december 2016

Vandaag Amy weer opgehaald in Wijdenes. Het is allemaal heel goed gegaan en hopelijk is het weer gelukt. Nu maar wachten op de eerste tekenen van een zwangerschap.

 

14 december 2016

Het gaat heel goed met Amy in Wijdenes. Volgens Maeycke van Cattery Cat-I-Tude zijn er al een aantal dekkingen geweest. Ze hebben het dus erg leuk met z'n tweetjes.

 

13 december 2016 - Amy

Vandaag heb ik Amy weggebracht naar Wijdenes naar de dekkater. Amy is een paar keer krols geweest, en vandaag mag ze op bezoek komen bij Vinch van Cattery Cat-I-Tude. Ze was meteen heel nieuwsgierig en ik heb haar met een gerust hart achtergelaten. Ik weet zeker dat dit allemaal wel goed gaat komen.

 

23 april 2016 - Bram

Vandaag is ook Bram als laatste verhuisd naar zijn nieuwe thuis. Bram gaat wonen bij Saskia en haar man en hun 3 kinderen in Den Haag. Ook woont er bij hun al een brits vriendje voor Bram, genaamd Kandalf. Bram blijft gewoon Bram heten. Lieve Bram, heel veel geluk bij je nieuwe baasjes en je nieuwe vriendje in Den Haag. We gaan je missen!!

 

22 april 2016 - bijna 12 weken oud

Vanmiddag zijn Bodhi en Bibi als eerste van de 4 kittens verhuisd naar Hennie en haar familie in Maassluis. Bodhi behoudt zijn naam en Bibi zal nu Bella gaan heten. We hebben ze allebei nog even lekker geknuffeld en daarna zijn ze heel rustig met Hennie meegegaan. Eind van de middag is ook Boris opgehaald door zijn nieuwe baasje. Boris gaat wonen bij Rob en Kathy en hun 2 dochtertjes Maira en Norah in Den Haag. Ook Boris blijft gewoon Boris heten. Lieve Bodhi, Bibi en Boris, heel veel geluk en plezier bij jullie nieuwe baasjes.

 

 

17 april 2016 - 11 weken oud

Tja, en nu gaat het ineens wel heel erg hard. De laatse week hier is alweer aangebroken. De nieuwe baasjes kunnen nu echt gaan aftellen. We krijgen al leuke berichtjes van allerlei aankopen die zijn gedaan voor de kleintjes. Het gaat nog steeds heel erg goed met de dondersteentjes. Ze lopen ook steeds vaker op de bovenverdieping. Gaan ze even bij de kinderen op de slaapkamers kijken. Die vinden dat ook wel erg gezellig. Gisteren hebben ze ook de laatste ontworming gehad. Dat ging ook weer prima en heel makkelijk. Vandaag ook de laatste fotoshoot met ze gemaakt. Ze zijn weer leuk geworden de foto's. ,We gaan nog maar even heel erg van ze genieten deze laatste week.

 

13 april 2016

Vandaag zijn we met de kittens naar de dierenarts geweest. In de auto waren ze allemaal heerlijk rustig. Ze hebben geen kik gegeven. Bij de dierenarts zijn ze allemaal nageken en ook allemaal gezond verklaard. Daarna kregen ze hun inenting. Alleen Bibi moest daar even van piepen. En daarna ook nog de enge dikke naald met de chip. Ook daarbij was het alleen Bibi die dat minder leuk vond. Toch het enige vrouwtje die dat even laat horen wat ze ervan vindt. Daarna alle paspoortjes in orde gemaakt, en toen mochten we weer naar huis. Toen waren ze helemaal uitgeteld en vielen thuis direct in slaap. Zo schattig.

 

10 april 2016 10 weken oud

Het gaat nu wel heel erg snel. Over 2 weken gaan de kleintjes al naar hun nieuwe baasjes. Nog maar even heel erg van ze genieten, want ze zijn zo leuk!! Ze rennen door het hele huis heen, en als we 's ochtends wakker zijn in het weekend, en we zetten de deur open, dan komen ze even gezellig over het bed heen rennen en ons halen omdat ze eten willen. Zo leuk. Ze vinden het ook heerlijk om lekker met elkaar te stoeien en te spelen.

 

3 april 2016 - 9 weken oud

Vandaag is het nieuwe baasje van Boris even geweest met haar 2 dochtertjes. Ze vonden het erg leuk om Boris weer even te zien, en de meisjes hebben erg leuk gespeeld met Boris. Ze hadden gehoopt dat ze hem al mee mochten nemen maar dat kon natuurlijk nog niet. Het is wel erg lang wachten voor ze.

 

28 maart 2016 - 2de paasdag - 8 weken oud

We zijn al weer een week verder en ze zijn nu al weer 8 weken oud. Dit weekend hebben ze de derde ontworming gehad d.m.v. een pilletje Milbemax. Dat ging prima. Vandaag zijn ook de toekomstige baasjes van Bram en Bodhi en Bibi weer even wezen kijken. Even kijken hoe groot ze al weer geworden zijn. Ze vonden het erg leuk om ze weer even te zien. Volgende week komt het toekomstige baasje van Boris nog even kijken. Gisteren ook nog even leuke paasfoto's met de kittens gemaakt door mijn zus. Ze heeft weer even goed geholpen en weer leuke foto's gemaakt.

 

19 maart 2016 - 7 weken oud

7 weken oud vandaag. Sinds afgelopen woensdag lopen de kittens dag en nacht vrij rond. We hebben de kittenren weggehaald. Ze klommen er constant uit, dus dat had geen zin meer. 's Nachts slapen ze nu ook heerlijk op de bank of in het mandje van de krabpaal. Ze waren allemaal ook goed aangekomen na een week. Ik weeg ze nu nog maar 1x per week. Ze waren aangekomen 105gr, 161gr, 113gr en 121 gram. Dat is dus heel netjes na een week. Vandaag ook met de kittens bij een dierenfotograaf bij Pet's Place bij ons op het dorp geweest. Dat is een hele leuke foto van ze geworden. En het viel nog mee. De foto was in 10 minuutjes gemaakt, dus ze hebben het prima gedaan.

 

12 maart 2016 - 6 weken oud

Dit weekend zijn de kittens al weer 6 weken oud. Wat gaat het hard. We zijn al weer op de helft. Afgelopen woensdag hebben we de kittens voor het eerst los laten lopen in de huiskamer. Dat vonden ze wel heel spannend. Maar ook vonden ze het heerlijk om even lekker te rennen. Ze klimmen ook al op de krabpaal en ze vinden het heerlijk om met elkaar in de fauteuil te slapen. Ook hebben ze van het weekend weer hun tweede ontworming gehad. Dat is weer prima gegaan. 2 weken geleden hadden we even het idee dat Bodhi misschien wel een langhaartje zou worden, maar nu we weer wat verder zijn is het toch wel een korthaar. Hij heeft alleen een iets andere vacht als de rest en ook een iets ander koppie. Maar dat maakt hem extra leuk. Ook is zaterdag mijn zus langs geweest met haar nieuwe fotocamera en die heeft even geholpen met weer een leuke fotosessie. En die Boris....... die wilde echt niet stil zitten in het mandje. Wat een druktemakertje. Maar ze zijn weer leuk geworden. De foto's staan weer op de site.

 

6 maart 2016 - 5 weken oud

Vandaag zijn de toekomstige baasjes van Boris op bezoek geweest. Mijn collega's Robert en Katharina Olijslagers uit Den Haag met hun 2 dochtertjes. Zondag kwamen ze kijken voor Boris en ze waren meteen helemaal weg van hem. Ze wilden hem het liefst meteen al meenemen. Helaas moeten ze nog even een paar weekjes wachten. Het gaat heel goed met ze. Ze eten alle 4 al heel goed hun vleespapjes en de harde brokjes vinden ze ook allemaal lekker. Ook het gebruik van de kattenbak snappen ze allemaal al heel goed.

 

27-28 februari 2016 - 4 weken oud

Dit weekend zijn de eerste toekomstige baasjes op bezoek geweest. Zaterdag kwamen ze kijken voor Bram, en zondag zijn de toekomstige baasjes van Bibi en Bodhi geweest. Bram gaat bij de Fam. Waldekker in Den-Haag wonen en Bibi en Bodhi verhuizen gezellig samen. Zij gaan bij de Fam. Donks in Maassluis wonen. Erg leuk!! We denken zelfs dat we een verrassing in ons nestje hebben, want van de week begonnen wij ineens te twijfelen of Bodhi wel een korthaar is. Wij denken dat er een mogelijkheid bestaat dat Bodhi een langhaartje gaat worden. We houden hem goed in de gaten en wachten af hoe hij verder uitgroeit. Het volgend weekend komt er nog een gezin kijken bij Boris. We hebben dit weekend ook weer een leuke fotoshoot van de kittens gemaakt.

 

26 februari 2016

Vandaag de kittens allemaal voor de eerste keer ontwormd. Dat is gelukkig heel makkelijk en goed gegaan en daar hebben ze verder geen last van gehad. Ook vandaag het eerste vleespapje voor ze klaar gemaakt en rustig aan van een lepeltje laten likken. Dat vonden ze allemaal meteen lekker. Nu langzaam aan steeds een beetje meer.

 

23 februari 2016

Vandaag de kittenren om de bench heen gezet, want ze probeerden steeds vaker over het randje van de bench naar buiten te klimmen. We hadden het weekend al voor de zekerheid een plankje voor de uitgang gezet, zodat ze er niet uit konden lopen. Nu met de kittenren eromheen hebben ze wat meer bewegingsvrijheid en gaan ze echt op onderzoek uit. Ook meteen maar een kattenbakje in de bench gezet om ze te laten wennen aan de bak. Vooral Bibi had dat heel snel door, en deed als eerste een plasje op de bak.

 

19-22 februari 2016 - 3 weken oud

We zijn zelf even een weekendje weggeweest naar een huisje. De poezen door de buurvrouw laten verzorgen en die heeft regelmatig even om een hoekje gekeken bij de kittens. Gelukkig is dat allemaal heel goed gegaan en heeft Minoes haar kittens prima verzorgd in het weekend. Maar dus geen tijd gehad voor een fotoshoot in dit weekend. Het gaat wel heel goed met ze, en ze groeien als kool. Ze lopen nu ook heerlijk door de bench allemaal. Er is een hoop beweging in de bench.

 

14 februari 2016 - 2 weken en een dag oud

Vandaag valentijnsdag. De kittens worden met de dag leuker. Ze beginen nu ook een beetje te waggelen door de bench heen. Ze proberen heel af toe voorzichtig op hun pootjes te gaan staan. De katertjes wegen nu allemaal boven de 300 gram, alleen Bibi zit er nog net iets onder. Maar ik denk dat ze er morgen ook boven zit. We hebben vandaag ook weer wat leuke portret foto's van ze gemaakt.

 

11 februari 2016 - 12 dagen oud

De kittens zijn al weer 12 dagen oud. Ze hebben inmiddels allemaal hun oogjes open. Boris was de eerste, afgelopen zaterdag en Bibi was hier vandaag de laatste mee. Minoes zorgt nog steeds heel goed voor ze. Als ik ze 's ochtends ga wegen en de kleintjes piepen iets te hard dan zit ze zo naast de weegschaal en brengt ze ze het liefst zelf weer terug de bench in.

 

6 februari 2016 - 1 week oud

Vandaag zijn de kittens al weer 1 week oud. Het gaat heel goed met alle 4 de kittens. Ze zijn heel tevreden en krjigen genoeg te drinken bji Minoes. Ze piepen ook bijna niet, alleen als Minoes half bovenop ze gaat liggen, dan laten ze zich wel even horen. We hoeven ze gelukkig ook helemaal niet bij te voeren. Ze groeien echt heel goed. Ze hebben bijna al hun geboortegewicht verdubbeld in een week tijd. Gisteren viel ook bij het laatste kitten, Bodhi zijn navelstreng eraf. Bij Boris ging vanochtend ook zijn linkeroogje al open. Zo'n leuk gezicht. We hebben vandaag ook foto's van ze gemaakt dat ze 1 week oud zijn.

 

Nog even een overzichtje van hun gewichten na een week:

 

 

Geboortegewicht

Na 1 dag

Na 4 dagen

Na 1 week

Bram

104 gram

127 gram

171 gram

211 gram

Bodhi

112 gram

126 gram

166 gram

211 gram

Bibi

110 gram

122 gram

155 gram

190 gram

Boris

111 gram

127 gram

158 gram

206 gram

 

 

3 februari 2016 - 4 dagen oud

Het gaat heel erg goed met de kittens. Ze drinken goed bij Minoes en komen ook goed aan. Ze zitten allemaal al met hun gewicht boven de 150 gram. Ze lijken allemaal heel tevreden, hoewel ze ook flink kunnen vechten om een tepel tijdens het drinken. Vooral Bodhi is dan heel fel.

 

31 januari 2016

Vannacht even bij de kittens gekeken, en ze lagen heerlijk bij Minoes te slapen. Vanochtend de kittens weer even gewogen, en wat zijn ze al hard gegroeid. De geboortegewichten waren vanochtend 127gr, 126gr, 122gr en de laatste 127gr. Allemaal ruim 10 gram aangekomen in een dag. Dat gaat dus allemaal heel voorspoedig. Wat is dit genieten. We hebben ook wat foto;s gemaakt van ze dat ze een dag oud zijn.

 

30 januari 2016

Gisteravond is Minoes bevallen van haar 2de nestje op de 66ste dag van haar zwangerschap. Ze heeft 4 gezonde kittens gekregen. Rond 19.30u werd ze ineens heel onrustig, en ging ze beschut in een mandje liggen. Toen heb ik haar rond 19.50u uit het mandje gehaald en in de bench gezet. Daar begon ze meteen te hijgen, wat betekende dat ze al persweeën had en om 20.04u werd het eerste kitten geboren. Dit is een blauw katertje. Om 20.49u werd het 2de kitten geboren. Dit is een lilac-wit bi-colour katertje. Toen om 21.11u kwam de derde al. Dit is een blauw-wit bi-colour poesje en de laatste werd om 22.09u geboren. Dit is weer een blauw katertje. Een heel mooi nestje. En Minoes heeft het in een razend tempo gedaan, de bevalling. Daarna de kittens heerlijk gewassen en ze begonnen ook meteen al bij haar te drinken. Ook de geboortegewichten zijn heel goed. Ze wegen 104gr, 112gr, 110gr en 111 gram. Allemaal dus mooi boven de 100gr. Daarna is Minoes heerlijk in de bench gaan slapen met de kittens lekker bij haar. Wat zijn we blij dat het allemaal zo goed gegaan is. Vanochtend de kittens ook weer even gewogen, en ze waren allemaal al aangekomen. Een teken dat ze vannacht dus heel goed gedronken hebben bij Minoes.

 

27 januari 2016

Helaas nog steeds geen nestje. We zitten vol spanning te wachten wanneer Minoes gaat beginnen. De afgelopen 3 nachten zijn we iedere nacht om 2.00u en om 4.00u even bij haar gaan kijken, maar dan ligt ze heerlijk te slapen. We moeten nog even geduld hebben. Maar wachten duurt altijd zo lang. Toch nog maar even afwachten.

 

20 januari 2016

Vandaag met Minoes naar de dierenarts geweest om een röntgenfoto te laten maken om te kijken hoeveel kittens we kunnen verwachten. Volgens de dierenarts kunnen we 4 kittens verwachten. Minoes is ook al lekker aangekomen, want voordat ze zwanger was woog ze 2,9 kg en vandaag bij de dierenarts op de weegschaal weeg ze 4,2kg. Ze heeft ook al een heel mooi rond zwanger buikje. Van de week ook de bench weer neergezet en alle spulletjes tevoorschijn gehaald die we nodig hebben tijdens de bevalling en daarna. Ook de laatste benodigdheden op internet besteld. Dus we zijn er eigenlijk wel klaar voor. Laat de kittens maar komen. De laatste loodjes voor Minoes.

 

19 december 2015

Ja hoor, het is gelukt!!! Minoes is zwanger. Ze heeft de eerste 2 weken iedere dag wel gespuugd. Last van Morning sickness. En gisteren even goed naar haar tepels gekeken en die zijn wat roder en iets opgezwollen. We gaan er dus vanuit dat het gelukt is en dat we eind januari 2016 ons 2de nestje kunnen verwachten van Minoes.

 

26 november 2015

Vanavond Minoes weer opgehaald in Wijdenes. Het is allemaal heel goed gegaan en hopelijk is het weer gelukt. Nu maar wachten op de eerste tekenen van een zwangerschap.

 

25 november 2015

Het gaat heel goed met Minoes in Wijdenes. Er zijn al een aantal dekkingen geweest en ze heeft het heel gezellig samen met Vinch. Morgen gaan we haar weer halen.

 

23 november 2015

Vandaag Minoes weggebracht naar Wijdenes, naar de dekkater. Ze moest er eerst niets van weten, maar na mijn vertrek was ze al snel vriendjes met Vinch. Volgens Maeycke (van Cattery Cat-I-Tude) heeft er vanavond al een dekking plaatsgevonden. Afwachten maar weer of ze zwanger thuis komt.

 

26 oktober 2015

Minoes is iedere 2 weken krols dus ze is lekker aanwezig in huis. Na enig speurwerk hebben we een hele mooie dekkater gevonden. Ch. Vinch van de Nijehoeve van Cattery Cat-I-Tude in Wijdenes. Een hele mooie bi-colour kater in de kleuren blauw-wit. Hopelijk een mooie combinatie voor een mooi nieuw nestje voor Minoes. Eind november, als ze weer krols is, zullen we haar dan wegbrengen.

 

29 september 2015

Minoes is deze week voor het eerst weer krols geweest. Nog even wachten en dan kunnen we haar weer gaan laten dekken. Maar snel op zoek gaan naar een geschikte dekkater.

 

4 juli 2015

Vandaag is ook het laatste kitten opgehaald. Abbey zal in haar nieuwe huis Chili gaan heten. Ze gaat in Amsterdam wonen bij Bénine en haar vriend en een brits vriendje Rocky. We wensen Chili heel veel plezier in haar nieuwe woonomgeving.

 

27 juni 2015

Vandaag zijn de eerste 2 kittens opgehaald, Abel en Amira. Zij gaan in hun nieuwe huis Luke en Leia heten. Ze gaan wonen bij de familie Granneman in Hellevoetsluis. Wij wensen de kittens veel plezier in hun nieuwe huis.

 

21 juni 2015

Vandaag vaderdag en de eerste zomerdag. Tijd voor de laatste portretfoto's van onze kittens. Volgende week worden de eerste 2 kittens opgehaald, Abel/Luke en Amira/Leia. En wat zijn de foto's weer leuk geworden. Kostte wel even een uurtje voor we ze allemaal goed op de foto hadden, en heel veel geduld, maar dat levert wel hele leuke foto's op. We zijn er weer trots op.

 

17 juni 2015

Vandaag met de kittens bij de dierenarts geweest. Ze zijn nu precies 12 weken oud en dus is het tijd voor de inenting en de chip. Ook voor het eerst met ze in de auto. Dat ging allemaal heel goed. Bij de dierenarts zijn ze allemaal even nagekeken en ingeënt en gechipt. Ze zijn allemaal gezond verklaard. Alleen 2 kittens hadden een beetje last van een geïriteerd oogje. Dus daar hebben we even een oogzalfje voor meegekregen. En voor allemaal nog een pipetje meegekregen voor de laatste ontworming en ontvlooiing. Toen konden we met een gerust hart weer naar huis.

 

5-8 juni 2015

We zijn zelf even een weekendje met de caravan op vakantie geweest. Best wel drukke tijd achter de rug met de kittens. En geen meivakantie gehad dit jaar. Vanwege de kittens konden we dit jaar niet weg. Dus toen we hoorden dat het zulk mooi weer werd, hebben we even een weekendje met de kinderen de caravan gepakt. De kittens zijn heel goed verzorgd door de buurvrouw. Ze worden nu zo groot, dat we ze met een gerust hart achter durfden te laten. En het is inderdaad allemaal prima verlopen.

 

27 mei 2015

De kittens hebben vandaag hun derde ontworming gekregen. Was even een gevecht met ze, een pilletje Milbemax. Dat ging bij de één wat makkelijjker dan bij de ander, maar het is weer gelukt, en ze hebben het weer binnen.

 

15 mei 2015

Vandaag van Richard de nieuwe roepnamen doorgekregen van Abel en Amira. Zij gaan straks heten Leia en Luke. Erg leuke namen. Past wel bij ze. Het gaat nog steeds heel goed met ze. Lekker ondernemend in huis. Ze zijn van alles aan het ontdekken. Ze gaan nu af en toe ook op de eerste verdieping even kijken. Dat vinden ze wel spannend.

 

13 mei 2015

De kittens hebben vandaag hun tweede ontworming gekregen. Dat ging weer heel goed.

 

8 mei 2015

De kittens worden steeds ondeugender. Ze klimmen uit de kittenren en vinden het heerlijk om llekker rond te rennen door de huiskamer. We laten ze nu dus steeds vaker even lekker vrij rondlopen. Alleen 's nachts zetten we ze nog even lekker terug in de bench met de kittenren. Zodat ze 's nachts lekker rustig in de bench en de kittenren kunnen slapen en geen kattekwaad kunnen uithalen.

 

29 april 2015

Vandaag hebben de kittens hun eerste ontworming gehad. Dat is gelukkig allemaal goed gegaan. Het gaat ook heel goed met ze. Ze eten allemaal heel goed uit een bakje. Ze eten op dit moment Almo Nature kittenvoer, Porta 21 kip met rijst voor kittens. Ook vinden ze het heerlijk om een papje van water, rijstebloem en Gourmet mousse met tonijn te eten. Ook eten ze Royal Canin kittenbrokjes. Sommige vinden het met wat water lekker en de anderen die eten ze ook gewoon al zo zonder water. Ze doen ook allemaal het plassen en poepen keurig op de kattenbak. Dus ook dat begrijipen ze nu allemaal heel goed.

 

 

25 en 26 april 2015

Dit weekend zijn de nieuwe baasjes komen kijken bij de kittens. Abbey zal gaan wonen in Amsterdam bij Bénine en hun brits korthaar kater Rocky. Ze zal dan Chili gaan heten. Abel en Amira gaan met z'n tweetjes wonen in Hellevoetsluis bij Richard en zijn 3 kinderen. Amy zal bij ons blijven wonen. We vonden het erg leuk om te zien waar onze kittens straks naar toe gaan en zijn hier heel erg blij mee.

 

 

22 april 2015

We zijn al weer 1 week verder. Onze kittens zijn nu precies 4 weken oud. Ze lopen nu ook heerlijk door heel de bench. Kunnen zich al een beetje zelf wassen en kunnen ook heerlijk stoeien met elkaar. We hebben vandaag ook de kittenren neergezet, want ze begonnen dus steeds vaker uit de bench te klimmen als we het plankje voor de ingang even weghaalden. Dat vinden ze wel mooi om daar lekker rond te lopen. Alleen Minoes moet even wennen dat ze er nu overheen moet springen om bij de bench te komen. Morgen gaan we ook beginnen met het eerste vaste voer. Een lekker papje van kittenmelk, rijstebloem en Gourmet mousse.

 

16 april 2015

Vanochtend was het even schrikken. We kwamen 's ochtends bij de bench en daar lag nog maar 1 kitten in de bench. Het blauwe katertje. Minoes en de 3 lilac kittens waren nergens te bekennen. Wij overal zoeken in de huiskamer, maar nergens te vinden. Toen naar de gang, en daar zagen we de deur van de voorraadkast open staan. En ja hoor, daar lag Minoes met 3 kittens om haar heen. Lekker rustig achterin de kast. Waarschijnlijk zijin ze de bench uitgekomen, en dacht Minoes, dit wordt te gevaarlijk, hier moeten ze weg. Dus is ze ermee gaan slepen. We hebben ze allemaal maar weer snel terug in de bench gezet en een plankje voor de ingang, zodat ze er niet meer uit konden klimmen.

 

8 april 2015

Vandaag zijn onze kittens precies 2 weken oud. Bij alle kittens zijn nu de oogjes open. Wat gaat het goed met ze. Ze zijn heel tevreden. Drinken goed bij Minoes en liggen verder de hele dag heerlijk rustig te slapen in de bench. Alle 4 de kittens hadden gisteren ook hun geboortegewicht verdubbeld. Daar zijn we heel blij mee. We kunnen er nu heerlijk van genieten. Vandaag ook weer nieuwe foto's van ze gemaakt.

 

5 april 2015

Vandaag zijn bij Amy de oogjes open gegaan. Het gaat heel goed met onze kittens. Sinds vandaag voed ik ze niet meer bij. Ze komen nu gemiddeld per dag zo'n 10 gram aan. Dat gaat dus heel goed.

 

 

1 april 2015

Vandaag zijn onze kittens precies een week oud. We hoeven ze steeds minder bij te voeden. Minoes heeft op dit moment ook 4 werkende tepels, dus het drinken bij Minoes gaat ook steeds beter. Vandaag waren ze allemaal weer goed aangekomen. We hebben ook foto's gemaakt van ze dat ze 1 week oud zijn.

 

28 maart 2015

Vandaag zijn de kittens voor het eerst alle 4 aangekomen. Vooral het laatste kitten had wat opstart moeilijkheden. We hebben ook alle 4 de kittens iets bijgevoed met kittenmelk. De melkproductie van Minoes wilde niet echt goed op gang komen, en ze heeft ook maar 3 goed werkende tepels. Dat is dus met zijn viertjes vechten om 3 tepels. Gelukkig met wat bijvoeding zijn ze nu alle 4 op of boven hun geboorte gewicht.

 

 

geboortegewicht

Na 1 dag

Na 2 dagen

Na 3 dagen

Abbey

99 gram

91 gram

96 gram

105 gram

Abeltje

101 gram

91 gram

97 gram

101 gram

Amy

100 gram

100 gram

104 gram

112 gram

Amira

90 gram

84 gram

82 gram

91 gram

 

25 maart 2015

Afgelopen nacht is onze Minoes bevallen van 4 kittens, 3 lilac poesjes en 1 blauw katertje. Het eerste kitten is geboren om 3.03u, de tweede kwam om 3.35u, de derde om 4.22u en het vierde kitten werd om 7.20u geboren. Deze laatste was wel een zware stuitbevalling. Klik op Foto's voor de foto's van dit nestje.

20 maart 2015

Vandaag met Minoes bij de dierenarts geweest voor een röntgenfoto. We hebben 4 kittens zien zitten op de foto.

Minoes dierenarts

 

7 maart 2015

De bench is binnengekomen voor Minoes en haar toekomstige kittens.Even snuffelen en krabbelen.

Hij is goedgekeurd!